9. un 10. aprīlī Inčukalna sporta kompleksā norisinājās cīņas galda hokejā par 2016. gada Latvijas spēcīgākā spēlētāja titulu junioru, dāmu, veterānu nominācijās, kā arī par Latvijas spēcīgākās komandas nosaukumu.

Vienlaicīgi tika noskaidroti arī pirmie izlases dalībnieki startam Eiropas čempionātā, kurš jūnija vidū norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Čempionāta pirmajā dienā risinājās nomināciju cīņas. Kā pirmās startēja dāmas. Starp 12 dalībniecēm bija arī trīs galda hokejistes no Ventspils. Pēc aizvadītajām pirmās kārtas spēlēm uz izslēgšanas turnīru kvalificējās visas mūsu dalībnieces. Sarma Vēberga ceturtdaļfinālā piekāpās Laimai Kamzolai, noslēdzot čempionātu 7. vietā. Pusfinālā nūjas krustoja abas Ventspils Jaunrades nama komandas spēlētājas Laima Kamzola un Elēna Rācenāja. Pārāka izrādījās pašreizējā čempione Laima, ceturto reizi pēc kārtas kvalificējoties zelta finālam. Diemžēl finālā Laima nespēja uzveikt Ilzi Zuci - Tenču no Inčukalna, samierinoties šogad ar Latvijas čempionāta sudraba medaļu. Savas pozīcijas salīdzinot ar pagājušo gadu uzlaboja Elēna Rācenāja, kura bronzas finālā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4:1 uzveica inčukalnieti Elīnu Galu, nomainot pērn izcīnīto 4. vietu pret bronzas medaļu.

Nākamie savas cīņas par Latvijas čempiona titulu uzsāka veterāni. Šajā konkurencē Ventspili, tāpat kā dāmu nominācijā, arī pārstāvēja trīs dalībnieki. Aizvadot grupu turnīru noskaidrojās, ka cīņu par medaļām izslēgšanas turnīrā turpinās Aleksandrs Žernovojs un Guntis Ernšteins. Kaspars Irbe šo čempionātu noslēdza 12. vietā. Abi mūsu vecmeistari aizcīnījās līdz pusfinālam, kurā nokļuva aci pret aci. Ceļu uz lielo finālu sev izkārtoja Aleksandrs, uzvarot Gunti ar 4:1. Finālā Aleksandrs Žernovojs tikās ar pēdējo divu gadu čempionu Sergeju Mihējevu no Rīgas. Dramatiskā cīņā līdz četrām uzvarām, izspēlējot maksimālo spēļu skaitu un uzvarot pēdējo cīņu ar papildspēlē gūtajiem vārtiem, Aleksandrs ''gāza no troņa'' čempionu un atkārtoja savu 2013. gada panākumu. Jāpiemin, ka Aleksandram šis bija otrais ''trilleris'' pēc kārtas, jo tikpat saspringtā cīņā tika izcīnīts Latvijas kauss. Spēlē par bronzu pēc tikpat dramatiska scenārija Guntis Ernšteins tomēr piekāpās Sandim Kalniņam no Inčukalna, neskatoties uz to, ka Guntis sērijas sākumā bija vadībā.

Viskuplāk pārstāvētā nominācija bija juniori, kuri noslēdza čempionāta pirmo dienu. Septiņi mūsu pilsētas jaunie censoņi spēcīgā konkurencē sacentās par augstajām vietām. Pēc aizvadītās pirmās kārtas noskaidrojās, ka cīņas par medaļām turpinās tikai divi mūsu jaunie spēlētāji. Pagājušā gada vicečempionam Eliānam Ēdelim šī diena nebija no tām veiksmīgākajām, jo pirmajā līgā izcīnītā 9. vieta liedza Eliānam kvalificēties play off. Ceturtdaļfinālā satikās savstarpēji abi komandas biedri Alvis Siliņš un Alens Kalniņš, kurā Alvis neatstāja nekādas cerības Alenam uz iekļūšanu nākamajā kārtā, uzvarot sērijā ar 4:0. Spēlē par 5. vietu Alens Kalniņš ar rezultātu 3:1 uzveica Aldi Gusevu. Pusfinālā Alvis Siliņš atzina nākamā čempiona, inčukalnieša Filipa Buhtujeva pārākumu. Toties finālā par bronzas medaļām Alvis cīnījās lieliski un ar 3:0 atstāja ''sausā'' Emīlu Liepiņu no Rīgas. Šis pagaidām Alvim ir vislielākais panākums, viņa spēlētāja karjerā. Čempionu godā tika Filips Buhtujevs, atbīdot pērnā gada čempionu rīdzinieku Raivi Miglinieku uz otro pozīciju. Mūsu pārējie jaunie spēlētāji arī cīnījās atzīstami un Elvis Arhinovičs izcīnija 15. vietu, Mārcis Radelis 22. vietu, Madars Irbe 23. vietu un Elīss Depše 36. vietu.

Šīs sacensības ir zīmīgas ar to, ka pagājušā gada čempioni visās minētajās nominācijās zelta medaļas ir nomainījuši pret sudraba.

Sacensību otrajā dienā notika cīņas par Latvijas spēcīgākās galda hokeja komandas titulu. Četrpadsmit komandas no Latvijas un Igaunijas sadalīja pēdējo medaļu komplektu. Mūsu pilsētu pārstāvēja trīs Ventspils Jaunrades nama komandas un viena Ventspils galda hokeja kluba komanda. Visveiksmīgāk šo čempionātu aizvadīja Jaunrades nama 1. komanda, kura izcīnīja Latvijas vicečempiones titulu. Komandas sastāvā bija Aleksandrs Žernovojs, Eliāns Ēdelis, Elvijs Siliņš un Edžus Kaņeps. Sekmīgi startēja arī pārējās mūsu pilsētas komandas. Ventspils Jaunrades nama 2. komanda (Elēna Rācenāja, Guntis Ernšteins, Alvis Siliņš, Alens Kalniņš un Elvis Arhinovičs) ieguva 6. vietu. Ventspils Jaunrades nama 3. komanda (Haralds Janvars, Valts Janvars, Mārcis Radelis un Elīss Depše) ierindojās 10. vietā, bet Ventspils galda hokeja klubs 11. vietā. Latvijas čempionāts Open nominācijā notiks Inčukalnā 14. maijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: