Vēl tikai simts dienas un 19. jūnijā, notiks Ventspils 1. Piedzīvojumu parka maratons, kā arī tradicionālie skrējieni 21,0495km, 10.55km un 5.3km distancēs. Kā jau ierasts, bērnu skrējieni notiks sestdien, 18.jūnijā (300m, 600m un 1000m – trase nav mainīta).

Savukārt maratona trase mainīsies, ir izveidots jauns 10.55 km aplis esošā 5.3 km vietā. Tas nozīmē, ka nedaudz vairāk būs satiksmes ierobežojumi un iedzīvotāji par tiem tiks informēti savlaicīgi. Šogad daudzās vietās plānota ērtāka trases šķērsošana skrējiena laikā. Maratonu Ventspilī organizē Ventspils Maratona klubs sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību un Olimpisko centru “Ventspils”.

Piedzīvojumu parka maratonā paredzams liels dalībnieku skaits un Ventspils būs trešā Latvijas pilsēta aiz Rīgas un Valmieras, kurā notiks maratons. Skrējiena laikā pilsētas ielās redzēsim arī Latvijas skriešanas karalieni Jeļenu Prokopčuku, kura piekritusi piedalīties pusmaratona distancē.

Pašlaik skriešanas svētkiem Ventspilī jau reģistrējušies gandrīz 500 dalībnieki. Informējam, ka vēl līdz 28.martam reģistrēties skrējieniem var par mazāku maksu.

Visi, kuri maratona distancei, 42,195km, reģistrēsies līdz 31.martam ieskaitot, dāvanā saņems unikālu skriešanas piemiņas kreklu. Krekla mugurpusē būs uzdrukātas pazīstamu skriešanas ekspertu atziņas, kas krekla valkātāju uzmundrinās vai nomierinās attiecīgā dzīves situācijā.

Aicinām Ventspils pilsētas bērnus bez maksas reģistrēties Piedzīvojumu parka maratona bērnu distancēm (300m, 600m un 1000m) šādu pasākumu laikā:

  • 14.maijā, Ventspils vasaras Tūrisma un velosezonas atklāšanas pasākuma laikā;

  • 29.maijā, Bērnu svētkos (Ventspils Bērnu pilsētiņā);

  • 8.jūnijā, tautas sporta skrējiena „Nāc un sporto!” laikā Reņķa dārzā.

Sadarbībā ar Nike no aprīļa sākuma līdz pašiem skriešanas svētkiem, un arī pēc tam, Ventspilī notiks skriešanas treniņi trīs reizes nedēļā, kuros varēs piedalīties interesenti, kuri plāno 19.jūnijā, pieveikt kādu no Piedzīvojumu parka maratona distancēm – 5,3km, 10,55km, 21,097km vai pilno maratona distanci. Šajos treniņos atklāsim, ka skriešanai nepieciešama plaša fiziskās sagatavotības programma – lēcieni, vēdera preses trenēšana, skriešana un staigāšana pa pludmales smiltīm ar basām kājām. Būs arī Ūdens Piedzīvojumu parka SPA zonas apmeklējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: