Latvija tuvākajos mēnešos varētu sākt pārvietot 50 patvēruma meklētājus no Turcijas, šodien Saeimas Nodarbinātības apakškomisijā norādīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Latvija apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no Eiropas Savienības (ES) valstīm - Grieķijas un Itālijas, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm, un šajā gadījumā tā varētu būt Turcija, tāpēc tuvākajos mēnešos IeM varētu sākt patvēruma meklētāju uzņemšanu no šīs valsts, kas saskārusies ar milzīgu bēgļu plūsmu.

Kā jau minēts, Latvija apņēmusies patvēruma meklētājus pārvietot divu gadu laikā. Kā skaidroja IeM valsts sekretāre, no šī termiņa ir pagājuši pieci mēneši, līdz ar to katru mēnesi uz Latviju varētu nogādāt aptuveni 30 cilvēkus, taču šāds skaits ir tikai provizorisks, un atkarībā no dažādiem apstākļiem mēnesī pārvietojamo skaits un termiņš var mainīties.

Viņa arī pastāstīja, ka abas februārī Latvijā no Grieķijas nogādātās ģimenes gaidot lēmumu par patvēruma meklētāju statusa piešķiršanu sākušas aktīvi un ar labiem rezultātiem apgūt latviešu valodu un paziņojušas, ka vēlas palikt Latvijā un integrēties.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    norge 15.03.2016, 19:30:43

    jautajums kapec nerakstat par tiem 60 lidz 80 ta saucamiem begliem kuri bus ventspili ?

  • 0
    norge 15.03.2016, 20:37:36

    pec neoficialas informacijas vinu mitinasanas vieta bus parventa vai nu bijusaja viesnica vai piemeram kur kadreiz atradas robezsargi

  • 0
    Parteigenosse 16.03.2016, 10:48:05

    Labākā vieta,kur tādus izmitināt,ir tā sauktā Šanhaja,Ganību ielas galā,kur stāv pamestas vairākas bijušās Psrs okupācijas armijas mājas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: