Futbola Virslīgas 2. kārtas centrālajā spēlē FK "Ventspils" mazākumā nenoturēja divu vārtu pārsvaru pret FK "Liepāja" - 2:2. Pa diviem vārtiem šajā spēlē guva Eduards Tīdenbergs un Oskars Kļava.

Pēc jaunās sezonas pirmās kārtas spēlēm abas Kurzemes derbija dalībnieces nebija tajā labākajā noskaņojumā. "Ventspils" pirmajā kārtā nospēlēja 1:1 ar "Riga FC", savukārt "Liepāja" mājās ar 1:2 bija piekāpusies "Spartakam". Salīdzinot ar pirmās kārtas spēli, mājiniekiem pamatsastāvā nebija Jurija Žigajeva un Vadima Žuļeva, kuru vietā laukumā devās Antons Jemeļins un Vitālijs Rečickis. Liepājai izmaiņu bija vēl vairāk - savainojumu un citu iemeslu dēļ laukumā nedevās Pāvels Mihadjuks, Deniss Ivanovs, Marks Kurtišs, kā arī Valērijs Afanasjevs. Šajā situācijā vietu pamatsastāvā ieguva Kristaps Grebis, Krišs Kārkliņš, Toms Gucs un Ņikita Bērenfelds. Jāizceļ, ka pirmo reizi pieteikumā tika arī Edgars Gauračs, kurš vēlāk arī devās laukumā.

Spēli abas komandas iesāka ļoti aktīvi. Jau pirmajā minūtē nesliktā pozīcijā nonāca Ndue Mujeci, bet sita ļoti neprecīzi. 4. minūtē pēc partnera centrējuma pirmā iespēja bija Kristapam Grebim, tomēr vietā bija Maksims Uvarenko. Vēl pēc četrām minūtēm pēc Alana Siņeļņikova piespēles no 10 metriem sita Mujeci, bet ar to tika galā Pāvels Doroševs. Puslaika spilgtākā epizode bija 21. minūtē, kad Ventspils noorganizēja lielisku pāreju no aizsardzības uzbrukumā, kas noslēdzās ar vārtu guvumu. Pēc tālas piespēles Mujeci atspēlēja bumbu Rečickim, pēc kura centrējuma precīzi sita Eduards Tīdenbergs! Lai arī liepājnieku aizsargi centās izsist bumbu no vārtu līnijas, bumba tika vārtos un Tīdenbergam jau otrie vārti sezonā! Puslaika turpinājumā laukumā bija daudz cīņas un aktivitātes pie abu komandu soda laukumiem, bet vārtu guvumu vairs nebija.

Pēc pārtraukuma liepājnieki cīņā sūtīja Kristianu Toresu, bet ventspilnieki pamanījās palikt mazākumā. Mēģinot apturēt Liepājas pretuzbrukumu, Mickeviču nogāza Siņeļņikovs, par to saņemot otro brīdinājumu. Uzreiz pēc palikšanas mazākumā Ventspils... guva vārtus! Soda laukumā iegāja Mujeci, pēc ilgstoša dribla eleganti trāpot pa vārtu pārliktni, pirmais pie atlēkušās bumbas piesteidzās Tīdenbergs, kurš vēlreiz (!) trāpīja pa pārliktni, toties ar otro piegājienu prata iebakstīt bumbu vārtos! Jāatzīst, ka šajā epizodē noteikti labāk varēja nospēlēt arī vārtsargs Doroševs.

Ventspilnieku prieki nebija ilgi, jo jau 59. minūtē savu iespēju sagaidīja arī viesi. Kreisajā malā bumbu saņēma Vladimirs Kamešs un izdarīja centrējumu gar vārtiem, kur no gaisa bumbu vārtos ar kreiso kāju ieraidīja Oskars Kļava – 1:2. 68. minūtē Kļava varēja izcelties vēlreiz, bet pēc viņa sitiena ar galvu skaistā lēcienā bumbu tvēra Uvarenko. Jau pēc trīs minūtēm neslikti stūra sitienu izspēlēja arī ventspilnieki, bet Ģirtam Karlsonam akrobātiskā lēcienā trāpīt vārtos neizdevās.

77. minūtē Viktors Dobrecovs laukumā sūtīja Edgaru Gauraču, kuram tā bija debija "Liepājas" komandas sastāvā Virslīgā. Lai arī bez tiešas Gaurača līdzdalības, tomēr 84. minūtē Liepāja panāca izlīdzinājumu. Pēc Toresa izpildītā soda sitiena izveicīgākais soda laukumā bija Kļava, ar precīzu sitienu nokārtojot sev otro vārtu guvumu. Ventspils atbildēja ar ļoti bīstamu Tīdenberga sitienu no 16 metriem, kuru pēdējā brīdī bloķēja Gucs (starp citu, šodienas spēlē darbojās kā centra aizsargs).

Ventspilnieki izmisīgi centās izraut uzvaru un kompensācijas laikā nemaz tik daudz netrūka, tomēr rezultāts vairs nemainījās. Kurzemes derbijā redzējām četrus vārtus, noraidījumu un cīņu līdz pat pēdējām sekundēm! Pēc divām spēļu kārtām abas Kurzemes kopā izcīnījušas tikai trīs punktus, kas nav ierasti Latvijas futbolā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: