Latvija pieteikusies organizēt 2017.gada pasaules čempionātu U-19 vecuma basketbola izlasēm, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) komunikācijas vadītājs Artūrs Portnovs, Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) lēmumu paziņos jau piektdien, bet konkurentes Latvijai par rīkošanas tiesībām ir Ēģipte, Itālija un Izraēla.

Ja Latvijai tiks piešķirtas tiesības rīkot turnīru, apakšgrupu sacensības norisināsies Ventspilī, Valmierā un Liepājā, kamēr izšķirošie dueļi notiks Rīgā. "Arēna Rīga" uzņems vadošās planētas komandas, kamēr Olimpiskajā sporta centrā Rīgā izlases dalīs 9.-16.vietu turnīrā.

Latvijai iegūstot tiesības organizēt šīs sacensības, turnīrā piedalītos tās vecuma grupas jaunieši, kas trenera Jāņa Gailīša vadībā 2014.gada Eiropas čempionātā U-16 izlasēm izcīnīja sudrabu. Zīmīgi, ka toreiz kontinenta meistarsacīkstes norisinājās tieši Latvijā.

Kā viens no Latvijas trumpjiem varētu būt lielā pieredze basketbola turnīru rīkošanā, jo šeit ir notikuši ne tikai jaunatnes Eiropas čempionāti, bet tika uzņemtas ar kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem - sievietēm tas notika 2009.gadā, kamēr kungi Rīgā sacentās pērn. Tāpat Latvijā 2011.gadā jau norisinājās pasaules čempionāts U-19 izlasēm, kur Latvija izcīnīja desmito vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: