21. februārī plkst. 13:00 H. Dorbes muzejā notiks rakstnieka un pedagoga Herberta Dorbes dzimšanas dienai veltīts koncerts.

15. februāris ir rakstnieka un pedagoga Herberta Dorbes (1894-1983) dzimšanas diena. Par tradīciju izveidojušies pedagoģes Silvijas Pēdiņas skolēnu - Ventspils Mūzikas skolas un Ventspils Centra sākumskolas vijoles klases audzēkņu - koncerti rakstnieka H. Dorbes muzejā.

Mācoties Ventspils Mūzikas vidusskolā, Silvija Pēdiņa bija to audzēkņu vidū, kuri kopā ar latviešu valodas un literatūras skolotāju Aiju Bumbieri vairākkārt viesojušies pie rakstnieka Herberta Dorbes, kurš arī pats muzicējis uz vijoles un klavierēm. S. Pēdiņa tagad pati ir skolotāja - māca mazajiem ventspilniekiem iepazīt un iemīlēt vijoļspēli, kā arī ierosināja koncertēt H. Dorbes muzejā.

Šogad koncerts notiks 21. februārī plkst. 13:00 un tajā piedalīsies 1.-6. klašu audzēkņi un pedagoģe Silvija Pēdiņa, kura spēlēs uz rakstnieka Herberta Dorbes vijoles, kas ikdienā glabājas rakstnieka darba kabinetā muzejā. Koncertmeistares - Gaļina Jegorova un Ilva Freiberga. Programmā būs latviešu tautas melodijas, P. Čaikovska, V. A. Mocarta, A. Komarovska u. c. autoru skaņdarbi. Jāpiezīmē, ka Centra sākumskolas vijolnieku ansamblis vairākkārt piedalījies Latvijas izglītības iestāžu instrumentālo ansambļu festivālā Rīgā.

 

Ieeja – bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: