Pirmo uzvaru FIBA Eiropas kausa otrajā grupu turnīrā izcīnīja Kārļa Muižnieka vadītā "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 97:80 pārliecinoši pārspēja Antverpenes "Giants" un sagādāja Beļģijas klubam pirmo zaudējumu šajā Eirokausu sezonā. 21 punktu guva Kristaps Janičenoks.

Spēles sākumā piecus punktus guva Artjoms Butjankovs, palīdzot panākt 7:2, tomēr ceturtajā minūtē pirmoreiz vadībā izvirzījās viesi (8:7). Ventspilnieki gan atguva iniciatīvu. Ceturtdaļas beigās spīdēja Andrejs Gražulis, kurš guva deviņus punktus, septiņus iemeta Kristaps Janičenoks, ar pieciem piebiedrojās Žanis Peiners, un 22 sekundes līdz ceturkšņa beigām mājinieku pārsvars bija jau desmit punkti (30:20).

Otrajā ceturtdaļas sākumā Māris Gulbis no tālās distances starpību palielināja līdz 13 punktiem (35:22), un ventspilniekiem izdevās pārsvaru nostabilizēt ap desmit punktiem. Laukumā turpinājās rezultatīva spēle, un puslaiku pārtrākumā kurzemnieki gāja ar deviņu punktu pārsvaru kabatā (54:45). Trešajā ceturtdaļā beļģi gan pietuvojās līdz ļoti bīstamam attālumam (64:68), bet ceturksnis tika noslēgts ar septiņiem punktiem pēc kārtas (75:64) un pēdējā perioda piektajā minūtē starpība jau pārsniedza 20 punktus (87:66). Beigās pārliecinoša uzvara ar 97:80.

"Ventspils" Eiropas kausa otro kārtu sāka ar sakāvi Čehijā (64:88), savukārt Antverpenes "Giants" mājās ar 94:73 apspēlēja Sofijas "Lucoil Academic". Nākamo spēli ventspilnieki aizvadīs pēc astoņām dienām, kad savā laukumā uzņems Bulgārijas komandu. Latvijas čempionātā "dzeltenzilie" ar bilanci 14-2 ir līderi, savukārt "Giants" ar 6-6 Beļģijas čempionātā ieņem ceturto pozīciju.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: