BK "Ventspils" basketbolisti piektdien, 11. decembrī, LBL izbraukuma spēlē uzvarēja "VEF Rīga" ar rezultātu 89:81.

Ventspils garie spēlētāji Andrejs Šeļakovs un Andrejs Gražulis pirmajās minūtēs vinnēja mikromaču pret Latvijas valstsvienības priekšējās līnijas vīriem Meieri un Mejeru. Labāka bumbas kustība, apspēle viens pret vienu, kā arī Gražuļa tālmetiens divās minūtēs panāca viesiem 0:9. Kā ūdenszāle OSC laukumā jutās Kristaps Janičenoks, jau startā izceļoties ar trīs precīziem metieniem no spēles. VEF rindās sešu minūšu laikā vienīgo tālmetienu realizēja Artūrs Strēlnieks, bet ventspilnieku spēlētāji uzbruka daudz pārliecinošāk, pēc Māra Gulbja tālmetiena panākot 5:20. Mājinieku uzbrukumu ceturtdaļas izskaņā atdzīvināja Hokansona un Bērziņa trīspunktnieki – 17:25.

Rezervistu sekmju iedvesmoti, otrajā ceturtdaļā savas treniņzāles grozus atpazina arī rīdzinieku pamata vīri. Sešu minūšu laikā viņi uzbruka ar līdzīgu precizitāti kā pirmajā desmitminūtē spēja ventspilnieki, pēc Mareka Mejera tālmetiena no kreisā stūra samazinot starpību līdz diviem punktiem – 36:38. Kritiskajā brīdī svarīgus grozus guva ventspilnieku aizsargi, Ruvio gājiens uz grozu beidzās ar noskriešanu, bet aukstasinīgais Mičels atjaunoja plus astoņi viesiem – 36:44. Ļoti svarīgu tālmetienu pret bijušo komandu iemeta VEF kapteinis Strēlnieks, pēdējā Ventspils uzbrukumā bumbu grozā nedabūja Mičels un neprecīzs izrādījās arī Bērziņa “buzzer-beater” mēģinājums – 41:46.

Pirmā puslaika iznākums atstāja rīdziniekiem daudz iemeslu pārdomām. Ātrajās pārejās, cīņā soda laukumā un spēles disciplīnā (kļūdu attiecība 7-3) pārāki bija viesi. Karlosa Frades vīrus virs ūdens noturēja tikai labās sekmes tālmetienos (7/16 pret 3/7). Ventspilnieki enerģiskāk iesāka arī trešo ceturtdaļu, pēc Šeļakova, Gražuļa, Mičela un Janičenoka metieniem atgūstot 10 punktu pārsvaru – 45:55. VEF atbildēja ar astoto un devīto tālmetienu, bet Hokansona iespēle Ruvio un Krusa frontālais garāmgājiens izlīdzināja rezultātu – 55:55. VEF sāka turēt pretiniekus zonā, provocējot ciemiņus mest tālmetienus. Tie nekrita un nākamajās minūtēs vēl četras reizes tika fiksēts neizšķirts – 62:62. Mičela pustālais metiens pusstundu noslēdza Ventspils labā – 62:64.

Atguvuši pārliecību soda laukumā, VEF spēlētāji drošāk jutās uzbrukumā. Ceturtās ceturtdaļas sākumā viņi sesto reizi izlīdzināja rezultātu (64:64), bet Pablo Krusa tālmetiens pirmo reizi izvirzīja komandu vadībā – 67:64. Nākamajās minūtēs rīdzinieku mazie spēlētāji sacentās ar neatlaidīgo Mičelu. Tagad no distances regulāri spēja trāpīt abas komandas un tas solīja intriģējošu galotni – 75:77. Mičels turpināja ārdīt VEF aizsardzību, pusotru minūti pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu atjaunojot piecu punktu pārsvaru – 77:82. Jānis Bērziņš vienā uzbrukumā nerealizēja divus tālmetienus no kreisā stūra. Ko nepaveica rīdzinieki, izdarīja viesi. Andrejs Gražulis 41,2 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca plus astoņi Ventspilij – 77:85. Beigu rezultāts ir 89:81.

sportacentrs.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: