3. decembrī Rīgas Tehniskajā koledžā paralēli profesionālās meistarības konkursam „Elektroniķis 2015" jau otro gadu Rīgā norisinājās “Elektronikas diena”, kurā piedalījās arī Ventspils Jaunrades nama radioelektronikas pulciņa audzēkņi un pedagogs.

Pasākumu organizēja Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA) sadarbībā ar profesionālās izglītības kompetences centru „Rīgas Tehniskā koledža" un Valsts izglītības satura centru.

 

“Elektronikas dienā” no visas Latvijas pulcējās elektronikas novirziena tehniskās jaunrades pulciņu audzēkņi un to vadītāji. Visas dienas laikā notika profesionālo skolu audzēkņu konkurss, elektronikas pulciņu radošā darbnīca un konkurss, kā arī pulciņu darbu izstāde un semināri skolotājiem. Radošās darbnīcas konkursu vecākai grupai organizēja un vadīja Ventspils Jaunrades nama radioelektronikas pulciņa skolotājs Viktors Bagienskis.

 

Atraktīvākā pasākuma daļa sākas pulksten 14.00, kad pulciņu dalībnieki demonstrēja savus sasniegumus un izgudrojumus. Savu dalību pasākumā pieteica arī Ventspils Jaunrades nama Radioelektronikas laboratorija. Ventspils Jaunrades nama audzēkņi (Kristiāns Jeļinsks, Sandris Korns, Jānis Edgars Tamsons, Artūrs Svars, Jēkabs Stikāns) piedalījās konkursā-darbnīcā un demonstrēja savus “izgudrojumus” izstādē.

 

Konkurence bija sīva gan konkursos, gan radošo darbu izstādē. Šogad pasākumā piedalījās 160 dalībnieki. Ventspils Jaunrades nama komanda uzrādīja labus rezultātus, tomēr godalgotas vietas netika iegūtas. Toties audzēkņi guva pieredzi un nākamgad viņi noteikti piedalīsies šajā konkursā jau labāk sagatavojušies.

 

Apskati FOTO!

 

Pasākuma apmeklētājus ar studentu darbu un ieprogrammēta robota demonstrējumiem pārsteidza arī Ventspils Augstskola. Par studiju iespējām elektronikas nozarē stāstīja arī Transporta un sakaru institūta Robotikas klubs, Rīgas Tehniskās universitātes  Elektronikas klubs, Elektronikas un datorzinātņu institūts. Mācību portāls „FIZMIX" rādīja fizikas eksperimentus. Tika demonstrēta ceļojošā mācību laboratorija „TehnoBuss Latvija", kas ir aprīkota ar modernām ražošanas iekārtām, kuras varēja ne vien aplūkot, bet arī izmēģināt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: