FIBA Eiropas kausā pie otrā panākuma divās spēlēs tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos smagā spēlē ar 100:96 pārspēja "Pieno žvaigznes" komandu. Ventspilnieku sastāvā ļoti produktīvu maču aizvadīja Māris Gulbis, gūstot 24 punktus.

Pie pirmā uzbrukuma mačā tika ventspilnieki, savukārt mājinieku pirmais piegājiens sanāca pat ļoti produktīvs – divi pārkāpumi ventspilniekiem, uzbrukumā izcīnīta bumba un arī precīzs metiens no groza apakšas. Līdz ceturtdaļas vidum rezultāts augu ļoti līdzīgi, vadībā bija te viena, te otra komanda, bet sliktā ziņa ventspilniekiem bija Kristapa Janičenoka divas piezīmes un mājinieku precizitāte no tālās distances. Tieši ar trīnīti ceturtdaļas pēdējā minūtē Ramons Mūrs panāca "Pieno žvaigzdes" lielāko pārsvaru (25:20), bet pēdējo grozu realizēja Deimers Pits – 22:25.

Jau otrās ceturtdaļās sākumā pēc Pitsa piespēles un Andreja Šeļakova danka minūtes apspriedi sasauca mājinieki, jo vadībā 28:27 bija tikuši ventspilnieki. Tomēr norakt dziļāk sāncenšus neizdevās ne šajā brīdī, ne puslaika turpinājumā vispār. "Pieno žvaigzdes" visbiežāk izdevās atsperties, pateicoties precīzam metienam no tālās distances, no kuras pirmajā puslaikā iekrata 53% metienu jeb septiņi no 13 izmestajiem. BK "Ventspils" precīzs bija tikai viens Māra Gulbja mēģinājums, tomēr metieni no citām distancēm bija krietni vien precīzāki, tāpēc ik pa laikam izdevās tikt vadībā un ar divu punktu pārsvaru arī tika sagaidīta pēdējā minūtes.

Diemžēl mājiniekiem savā pēdējā uzbrukumā atkal izdevās izspēlēt līdz brīvām trīspunktu metienam – bijušais ventspilnieks Tvītijs Kārters uz tālmetienu līnijas atrada Žigumantu Skuču, kurš bija precīzs, savu komandu izvirzot vadībā 47:46. Bija skaidrs, ka pārtraukumā jāizspriež, kā piegriezt skrūves aizsardzībā, galvenokārt apturot mājinieku aktivitātes uz perimetra.

Otrais puslaiks sākās ar pašu ventspilnieku aktivitātēm uz perimetra, bet pirmais piemēru parādīja Kristaps Janičenoks, kurš guva astoņus punktus pēc kārtas. Pēc Alana Vigins tālmetiena BK "Ventspils" pārsvars jau sasniedza 11 punktus (61:50), taču tad attapās arī mājinieki. Īsā laikā deviņu punktu pārsvars tika sadeldēts līdz četriem, bet pirms izšķirošajām desmit minūtēm komandas šķīra vien divi punkti – 71:69 ventspilnieku labā.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā par sevi atgādināja Žanis Peiners, bet pie pašu groza padevās gandrīz vai katastrofāla minūte – trīs piezīmes, tajā skaitā arī nesportiska un septiņi ielaisti punkti pēc kārtas. Par laimi, drīz vien nāca arī mājinieku nesportisks pārkāpums pret Janičenoku, kurš realizēja abus soda metienus. Tūlīt pat no tālās distances precīzs bija lieliski spēlējošais Māris Gulbis, un BK "Ventspils" atkal bija vadībā. Ceturtdaļas vidū noplosījās Peiners, pēc kura trīspunktu gājiena viesiem jau bija +5 (83:78), taču prom ventspilniekus mājinieki nelaida.

Mača izskaņu pateicīgākā situācijā gan sagaidīja Kārļa Muižnieka komanda, turoties vairāk nekā viena metiena attālumā un tiekot arī pie +6. Pēc traka Kārtera tālmetiena "Pieno žvaigzdes” vēl parādījās cerību stariņš, taču BK "Ventspils" aukstasinība un laika trūkums to apdzēsa – uzvara 100:96!

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: