Valdība nolēma, ka, sadarbojoties vairākām ministrijām, līdz nākamā gada martam būs jāizstrādā tiesību akts saistībā ar seju aizsedzošu apģērbu Latvijā.

Otrdien valdībā aiz slēgtām durvīm uzklausīja Tieslietu ministrijas sagatavoto ziņojumu par iespēju ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu.

Tieslietu ministrijai kopā ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju būs jāveic vispusīgs izvērtējums par aizlieguma sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu ieviešanas nepieciešamību.

Savukārt tieslietu ministram šī izvērtējuma rezultātā būs jāizstrādā tiesību akta projekts, kas līdz 1.martam jāiesniedz Ministru kabinetā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ar rezolūciju bija uzdevusi Iekšlietu ministrijai izvērtēt šāda aizlieguma ieviešanu vai neieviešanu no iekšējās drošības aspektiem. Ārlietu ministrijai bija jāizvērtē šāda aizlieguma ieviešanas atbilstība vispārpieņemtām cilvēktiesību normām un kontekstā ar Eiropas Padomes Cilvēktiesību tiesas praksi.

Savukārt Tieslietu ministrijai bija šī informācija jāapkopo un jāiesniedz izskatīšanai valdībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: