3. novembrī plkst. 18:00 teātra namā “Jūras vārti” gaidāma fotoizstādes "Ceļš gada garumā" atklāšana un tikšanās ar tās autoru Agri Klestrovu.

Fotogrāfs Agris Klestrovs izstādē rāda fotoprojekta "Ceļš gada garumā" rezultātu – 12 aktus. No 2013. gada septembra līdz 2014. gada augustam fotogrāfs reizi mēnesī iemūžinājis vienu un to pašu sievieti. Foto uzņemti dažādās Latvijas vietās – Liepājas, Saldus, Ventspils, Usmas un Rīgas apkārtnē. Fotogrāfa mērķis ir pievērst uzmanību sievietes skaistumam, kas paliek nemainīgs neatkarīgi no vietas un laika (gadalaika). Izstādes darbos simboliski parādīts sievietes mūža ceļš gada nogrieznī.

 

Visas izstādē apskatāmās fotogrāfijas tapušas ar 40 gadus vecu, Padomju Savienībā ražotu, objektīvu, kas piestiprināts pie digitāla fotoaparāta. Agris Klestrovs uzskata, ka senajām, ar roku slīpētajām lēcām, atšķirībā no mūsdienu ražojumiem, piemīt īpašs zīmējums un rokraksts.

 

Ar fotogrāfēšanu Agris Klestrovs aizraujas kopš bērnības, kad viņš un vecākais brālis fotografēja ar tēva Zenit aparātu. Bildes paši attīstīja vannas istabā. Nopietnāk A.Klestrovs fotografēšanai pievērsās pirms aptuveni desmit gadiem. Šajā laikā mākslinieks ir piedalījies dažādos plenēros, meistarklasēs un izstādēs. Galvenokārt fotografē portretus un aktus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: