Latvijas futbola Virslīgas 26. kārtas centrālajā mačā FK "Ventspils" Rīgā visai pārliecinoši ar 2:0 pieveica vietējo "Skonto", turpinot cīņu par sudraba medaļām. Abus vārtus kurzemnieku labā guva albāņu uzbrucējs Nduje Mujeci.

Pirms spēles turnīra tabulā "Skonto" apsteidza ventspilniekus par trijiem punktiem, un bijušā skontiešutrenera Pola Ešvorta vadītajiem kurzemniekiem noteikti vajadzēja uzvaru, lai turpinātu reāli cīnīties par 2. vietu šosezon. Rīdzinieku sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas beidzot atgriezās uzbrukuma līderis Artūrs Karašausks, savukārt slimības dēļ trūka Alekseja Višņakova. "Ventspilij" ierindā bija teju visi vadošie futbolisti, un aizsardzībā Ešvorts atkal uzticējās Ņikitam Koļesovam, malā atstājot Ritu Krjaukli.

Jau pirmajās mača minūtēs abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem. "Skonto" uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis apzaga Jemeļinu un mēģināja sist, taču viņu kavēt paspēja "Ventspils" aizsargi. Turklāt viesiem blakus vienreiz stāvēja veiksme, jo spēles galvenais tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs nepiešķīra 11 metru soda sitienu, kad Koļesovs acīmredzami nogāza Andreju Kovaļevu. Pretējā laukuma pusē teicams sitiens no gaisa padevās lietuvietim Simonam Pauļum, taču ar viņa raidījumu Andrejs Pavlovs tika galā. 20. minūtē "Ventspilij" izdevās izvirzīties vadībā, kad vārtu priekšā acīgākais bija albānis Nduje Mujeci, no četru metru attāluma raidot bumbu tuvajā vārtu stūrī. Nākamo dažu minūšu laikā viesi vēl pāris reižu tika labās sitiena pozīcijās, bet vēlāk otrā galā par dzīvību ik pa laikam rūpējās Karašausks. Tomēr līdz ļoti labām vārtu gūšanas iespējām 1. puslaikā komandas vairs netika, un, notikumus pārsvarā kontrolējot "Ventspilij", tā pārtraukumā devās ar minimālo 1:0.

Ar "Ventspils" teritoriālo pārsvaru sākās arī otrā mača puse. Drīz vien viņiem radās arī iespējas dubultot pārsvaru – Oļega Laizāna soda sitienu Pavlovs atvairīja, un viņš bija arī vietā pēc Mujeci sitiena no piecu metru attāluma – albāņu uzbrucējam šajā situācijā bija jāgūst otrie vārti spēlē. "Skonto" arvien grūtāk klājās ar pietuvošanos Meļņičenko sargātajam cietoksnim, jo viesi aizsardzībā darbojās pārliecinoši. 74. minūtē Pavlovs glāba "Skonto" pēc Pauļus sitiena no 14 metru attāluma, taču joprojām nekas neliecināja, ka "Skonto" atlikušajā laikā būtu spējīga apspēlēt viesu aizsardzību un panākt neizšķirtu. Arī 79. minūtē "Ventspils" bija tuvu otro vārtu guvumam, kad pēc Mujeci centrējuma Karlsons sita ar galvu, taču arī šoreiz "Skonto" vārtsargs Pavlovs glāba. Tomēr sekojošais stūra sitiens beidzot nesa otros vārtus viesiem – Jemeļins uzvarēja gaisa divcīņā, un Mujeci precīzi sita no tuvas distances, gūstot savus desmitos vārtus čempionātā. Atlikušajā laikā Mujeci varēja gūt arī hat-trick, taču bumba lidoja garām vārtiem. Fanu uguņošanas pavadībā "Ventspils" pārsvaru noturēja, uzvarēja pelnīti ar 2:0 un nu turpina cīņu par sudraba medaļām.

Nākamās nedēļas nogalē tiks aizvadītas 27. kārtas spēles, un "Ventspili" gaida nākamā sīvā cīņa - mājās tiks uzņemta jaunā valsts čempione "Liepāja". Savukārt "Skonto" priekšā izbraukums Daugavpilī.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: