Depo-14 futbolisti veiksmīgi startējuši Kurzemes amatieru čempionātā futbolā 7 pret 7, tiekot līdz finālam un pārvedot mājās sudraba godalgas.

Vaiņodes stadionā uz vienu no pēdējiem āra futbola turnīriem šajā sezonā bija pulcējušās sešas komandas; vispirms tās tika sadalītas divās grupās un aizvadīja viena apļa turnīru. Depo-14 abus mačus noslēdza identiski – cīnoties neizšķirti (2:2). Nedaudz atšķirīgi gan bija šo spēļu scenāriji. Mačā ar Liepājas UPTK ventspilnieki atklāja rezultātu, bet pēc tam paši ielaida divus un nonāca zaudētājos, tomēr prata izraut neizšķirtu. Spēlē ar Aizputes komandu Rokasbirze ventspilnieki gan atklāja rezultātu, gan vēlreiz izvirzījās vadībā, bet nosargāt panākumu viņiem tomēr neizdevās. Tas gan nemainīja galveno – Depo-14 ieņēma otro vietu grupā un kvalificējās pusfinālam. Tajā tika arī UPTK, izšķirošajā mačā ar 2:0 pieveicot aizputniekus. Otrajā grupā abām uzvarētājām bija pa četriem punktiem. Kuldīgas Nikers un Saldus Novadnieki savstarpējā mačā spēlēja neizšķirti (1:1), bet abām komandām bija pa spēkam pieveikt mājiniekus – Vaiņodes novada futbolistus.

 

Ventspilniekiem pretī nāca grupas uzvarētāji kuldīdznieki, kas tad arī pirmie meklēja bumbu savos vārtos. Nostiprināt pārsvaru Depo-14 gan neizdevās, bet Nikers vienu no saviem momentiem pārvērta vārtu guvumā, izlīdzinot rezultātu. Tomēr pēdējais vārds piederēja ventspilniekiem, kas otrajā puslaikā atguva vadību un šoreiz to nosargāja līdz pat mača beigām. UPTK un Novadniekiem gāja vēl jautrāk – pamatlaikā 1:1, tāpēc uzvarētājs bija jānosaka pēcspēles sitienu sērijā – tajā ar 5:3 uzvarēja liepājnieki. Līdz ar to finālā pretī nāca vecie paziņas no Liepājas, taču šoreiz tieši viņiem izdevās gūt pirmā puslaika vienīgos vārtus. Otrajā puslaikā mūsējie mēģināja atspēlēties, taču jaudas kārtīgai ofensīvai tomēr nebija, bet te, iespējams, vainojams īsais rezervistu soliņš, jo labāko sastāvu uz Vaiņodi aizvest šoreiz neizdevās. Kādā no pretuzbrukumiem UPTK guva otros vārtus, un mača liktenis bija izšķirts.

 

Protams, arī sudrabs nav peļams metāls, un izcīnīt to Depo-14 palīdzēja Dmitrijs Kuzmins, Artūrs Ivanovs, Artūrs Moross, Jurijs Sergejevs, Ivans Jeļica, Sergejs Ciganovs, Andris Ruicēns, Vladimirs Denisovs un Artūrs Soņecs. Trešo vietu turnīrā izcīnīja Nikers, ar 4:2 pieveicot Novadniekus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: