Latvijas basketbola līgas (LBL) komanda "Latvijas Universitāte" šodien pavēstījusi, ka komanda papildinājusies ar 19 gadus veco ventspilnieku Artūru Grīnbergu.

LU basketbola komanda gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka jau 3.augustā un šonedēļ aizvada tradicionālo pirmssezonas treniņnometni Mālpilī. Kopā ar komandu ir arī Artūrs Grīnbergs, kur iepriekš pārstāvējis BK ''Ventspils'' sistēmas komandu Ventspils Augstskola, tiesa, īstās studiju gaitas uzsākot vien šogad.

 

19 gadus vecais aizsargs ir ventspilnieks, tādēļ līdzšinējās basketbolista gaitas galvenokārt aizvadītas tieši šajā Kurzemes pilsētā. Aizvadīto 3 sezonu laikā Artūrs startēja LBL 2.divīzijas čempionātā, pārstāvot ''Ventspils Augstskolu'', kļūstot par vienu no komandas līderiem. Spilgtākā sezona bija aizvadītā, kad spēlētājs izcēlās ar ievērojamu spēles laiku (vidēji 30 minūtes spēlē) un likumsakarīgi arī labiem statistikas rādītājiem - vidēji 14 punkti, 6,8 atlēkošās bumbas un 4,9 rezultatīvas piespēles.

 

Faktu, ka Artūrs Grīnbergs ir viens no perspektīvākajiem sava vecuma basketbolistiem valstī pastiprina arī viņa iekļaušana Latvijas U16 un U18 izlases sastāvos startam Eiropas čempionātos, tiesa, šogad saistībā ar traumu basketbola sezonas izskaņā par vietu U20 izlasē pacīkstēties neizdevās.

 

Grīnbergs iesniedzis dokumentus un jau pēc pāris nedēļām studijas uzsāks Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Kā zināms, tieši pavasarī JF absolvēja līdzšinējais komandas kapteinis Harijs Rubenis, līdz ar to komandai nepaliekot bez ''juristu'' pārstāvja.

lu.lv

Foto: fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: