Ventspils pilsētas dome nolēmusi izveidot Medību koordinācijas komisiju ar mērķi novērtēt un noteikt medījamo dzīvnieku nodarīto postījumu apjomu, pakāpi, materiālo zaudējumu apmēru, kā arī pasākumus postījumu un to seku ierobežošanai vai likvidēšanai Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, informēja Ventspils domē.

Pilsētu apdzīvotība laika gaitā ir izpletusies un arvien vairāk pietuvinājusies mežiem, līdz ar to robeža starp dzīvnieku un cilvēku mājām ir tik minimāla, ka meža iemītnieki ir kļuvuši drošāki, pieraduši pie cilvēku un automašīnu klātbūtnes un papildu pārtikas meklējumos dodas uz pilsētu, skaidroja pašvaldībā.

Iedzīvotāji nereti, satraucoties par savu un līdzcilvēku drošību, informē par lapsu un citu dzīvnieku klaiņošanu pa apdzīvotām pilsētas teritorijām, kā arī sūdzas par meža dzīvnieku nodarītajiem postījumiem, tādēļ saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" un Ministru kabineta "Noteikumiem par medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu noteikšanu un medību koordinācijas komisijām" tika nolemts arī Ventspils pilsētā izveidot Medību koordinācijas komisiju.

Komisija apstiprināta uz četriem gadiem septiņu locekļu sastāvā. Komisijas sastāvā ir Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvji un Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāvis, kurš tajā iekļauts, ņemot vērā, ka Ventspils brīvostas pārvalde ir lielākais mežu valdītājs Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā. Komisijā ir arī pa vienam pārstāvim no Valsts meža dienesta, Lauku atbalsta dienesta un biedrības "Latvijas mednieku asociācija".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: