Virslīgas pārceltajā 14. kārtas spēlē Jelgavā laukuma saimnieki uzņēma FK "Ventspils" futbolisti, un kaujinieciskais mačs aizritēja bez vārtu guvumiem, kas jelgavniekiem bija otrais neizšķirts pēdējos četros mačos, bet čempioniem FK Ventspils trešais pēc kārtas.

Ventspilnieki pēc ilgāka pārtraukuma spēlei varēja pieteikt labāko sastāvu, kamēr jelgavniekiem palīdzēt nevarēja pieredzējušas polis Darijušs Latka un viņa pienākumus balsta pussarga pozīcijā uzņēmās ne mazāk rūdītais Valērijs Redjko.

Maču ļoti aktīvi sāka ventspilnieki, pirmajās desmit minūtēs tiekot pie standartsituācijām, spēlējot ar bumbu soda laukumā, bet bīstamu sitienu pa vārtiem nebija. 12. minūtē pirmo bīstamo pretuzbrukumu izveidoja mājinieki, bet septiņas minūtes vēlāk laba iespēja izcelties bija FK "Ventspils". Pēc jelgavnieku stūra sitiena viesi uzorganizēja strauju pretuzbrukumu, labā sitiena pozīcijā tika Nduje Mujeci, taču pašaizliedzīgi nospēlēja Boriss Bogdaškins, neļaujot uzsist pa vārtiem.

Labākā iespēja izcelties pirmajā puslaikā gan bija Kenedijam Eribam (32.min), kurš pēc tālas piespēles ar vienu kustību tika galā ar aizsargu un spēcīgi sita pa vārtiem, bet ventspilnieku vārtos precīzi nospēlēja Vitālijs Meļņičenko. Laukumā risinājās līdzīga, bet pietiekoši aktīva spēlē, lai mačs nešķistu garlaicīgs un lai nobriestu arī kādi asumu, kas Jelgavā uzvirmoja 41. minūtē pēc asa pārkāpuma jelgavnieku izpildījumā. Jau kompensācijas laikā abas komandas lika uztraukties sāncenšu aizsardzībai pēc stūra sitieniem, bet vārtu guvums gan tā arī nenobrieda.

Otrais puslaiks sākās ar mājienu uzbrukumu, Rustama Sosranova centrējumu un Artūra Pallo sitienu ar galvu – pāri. Nedaudz vēlāk no metriem 25 spēcīgi pa Kaspara Ikstena vārtiem sita eksjelgavnieks Vadims Žuļevs, bet bumba lidoja garām tālajam stabam. Spēle risinājās te pie vienas, te otras komandas vārtiem, taču ļoti bīstami momenti neveidojās – vēloties izcīnīt trīs punktus, komandas tomēr arī neaizmirsa par savu vārtu drošību.

Puslaika vidū uzbrukumā aktīvāk darbojās FK Jelgava, taču lielas grūtības ventspilnieku aizsardzībai nesagādāja. Ventspilnieki pamazām izlīdzināja spēli, bet 77. minūtē mājiniekiem bija jāiesit. Alans Siņeļņikovs netika līdzi Vjačislavam Suškinam, sekoja piespēli soda laukumā, un Sosranovs varēja neviena netraucēts sist, taču atkal glāba Meļņičenko.

Jo tuvāk nāca mača beigas, jo piesardzīgāka bija komandu spēle, bet 90. minūtē Fortūna nāca palīgā mājiniekiem. "Jelgavas” aizsargi nogulēja piespēli Daniilam Turkovam, kurš, cīnoties ar Mārci Ošu, arī bīstami uzsita pa vārtiem, taču bumba no staba atlēca laukumā. Pie tās pirmais bija Ģirts Karlsonam, bet pieredzējušajam uzbrucējam sitiens sanāca pagalam nesekmīgs. Pēdējā kompensācijas minūtē viesiem FK "Ventspils” tika pie bīstama soda sitiena, taču arī tā izspēle rezultātu nedeva – 0:0, kas vairāk ir pa prātam "Skonto" un FK "Liepāja”, taču arī sola karstu rudeni.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: