XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizācijas izvērtēšanas komisija no iespējamo scenāriju loka izslēdza vienu no versijām, kuru dēļ bērni ģība svētku ģenerālmēģinājuma laikā.

Kā žurnālistiem pēc kārtējās komisijas sēdes pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Ilze Salna, tad tika izslēgta viena no versijām par to, ka masveida veselības problēmas varētu būt saistītas ar kādas ķīmiskas vielas iedarbību.

"Šādai versijai nav gūts nekāds apstiprinājums, un tā tiek izslēgta," paziņoja Salna.

Patlaban komisija strādā ar tās rīcībā jau esošajiem dokumentiem, kuru vidū ir arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta atzinums, kā arī gaida Rīgas Tehniskās universitātes, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, kā arī SIA "Rīgas meži" ziņojumus.

Līdz šim komisija ir meklējusi iespējamās sakarības starp tiem bērniem, kuri ģībuši svētku ģenerālmēģinājuma laikā, tomēr tādas netika konstatētas. Līdz ar to secināts, ka ģībšana nav notikusi tikai kāda konkrēta kolektīva dalībniekiem, vienā rajonā izmitinātiem bērniem utt.

Nākamā komisijas sēde notiks pēc nedēļas - 17.augustā plkst.14 Izglītība un zinātnes ministrijā.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatori uzskata, ka bija izdarīts viss, lai svētki būtu droši.

Pēc notikušā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile izdeva rīkojumu par komisijas izveidi svētku organizācijas izvērtēšanai. Komisijai būs jāsniedz secinājumi par aizvadītajiem svētkiem un ierosinājumi turpmāko svētku rīkošanai.

Komisijā iekļauti Izglītības un zinātnes, Kultūras, Veselības, Labklājības un Iekšlietu ministrijas, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta un Valsts izglītības satura centra pārstāvji. Viņu uzdevums būs analizēt dažādus organizatoriskos aspektus, tostarp dalībnieku slodzi svētku laikā, ēdināšanu, drošības un veselības nodrošināšanas jautājumus, kā arī iesaistīto pušu komunikāciju.

Ministre sagaida, ka komisija, izvērtējusi šo svētku pieredzi, sniegs secinājumus un ieteikumus nākamo svētku rīkošanai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: