Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - turnīra pēdējās, 27.kārtas spēlē svētdien Ventspils klubu derbijā spēcīgā "Ventspils" komanda tikai mača beigās salauza sava fārmkluba "Tranzit" pretestību un uzvarēja ar rezultātu 5:0 (0:0), kas deva otro vietu šīs sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Apskati fotogrājijas!

Šajā mačā pirmos vārtus "Ventspils" komanda guva tikai 80.minūtē, bet atlikušajās desmit minūtēs spēja precīzi sist vēl četras reizes. Pa divām reizēm precīzi sita Visvaldis Ignatāns un Mikels Mvondo, bet vienu - Serhe Tatjefanga.

Otra pretendente uz otro vietu, pagājušās sezonas čempionvienība "Liepājas metalurgs" vēl smagākā cīņā ar 2:1 (1:1) pieveica "Olimps"/RFS komandu. Šajā mačā uzvaras vārtus liepājnieki guva 63.minūtē, kad precīzi sita Antons Jemeļins.

Tikmēr jaunā čempionvienība "Skonto", kas titulu bija garantējusi vēl pirms pēdējās kārtas, ar 6:0 (2:0) sagrāva pastarīšus "Jaunība". Ar trijiem precīziem sitieniem izcēlās Natans Žuniors.

Smagu cīņu aizvadīja sezonas ceturtā spēcīgākā komanda Daugavpils "Daugava", kas ar 3:1 (0:1) savā laukumā pieveica Rēzeknes "Blāzma" vienību. Pēc pirmā puslaika "Daugava" zaudēja ar 0:1 un izlīdzinājumu Andrejs Kovaļovs panāca tikai 78.minūtē. Līdz mača beigām uz maiņu uznākušais Ēriks Kokins guva vēl divus vārtus.

Savukārt mačs par piekto vietu starp "Jūrmala-VV" un "Jelgava" komandām noslēdzās ar rezultātu 1:1 (1:0), kas nozīmēja,ka šo pozīciju sezonas noslēgumā ieņēma jūrmalnieki.

Kā ziņots, "Skonto" komanda Latvijas čempionu titulu garantēja jau priekšpēdējā kārtā, kad pagājušajā nedēļas nogalē nospēlēja 2:2 ar "Ventspils" vienību. Šis "Skonto" komandai bija 14.Latvijas čempionu tituls kluba pastāvēšanas vēsturē un pirmais kopš 2004.gada.

Čempionāta noslēguma kopvērtējumā "Skonto" tika pie 69 punktiem 27 spēlēs. Otro vietu ar 63 punktiem izcīnīja "Ventspils" komanda, bet "Liepājas metalurgs" ir 61 punktu palika trešajā vietā. Ceturtajā vietā sezonu ar 56 punktiem pārliecinoši noslēdza "Daugava" futbolisti.

Piekto pozīciju ar 28 punktiem izcīnīja "Jūrmala-VV", kuriem ar 25 punktiem sekoja "Jelgava", bet sesto vietu ar 24 punktiem izcīnīja "Blāzma" komanda. Astotajā pozīcijā ar 21 punktu sezonu noslēdza Olimps"/RFS vienība, bet turnīra tabulas pēdējās divās pozīcijās palika "Tranzit" un "Jaunība" komandas, kas tika pie attiecīgi 19 un 16 punktiem.

Pēc "LMT Virslīgas" čempionāta reglamenta, klubs, kas ieņēma pēdējo vietu, zaudē tiesības 2011.gadā startēt Virslīgā, savukārt klubs, kas ieņēma priekšpēdējo vietu, divās pārspēlēs tiksies ar Latvijas pirmās līgas čempionāta otro labāko komandu. Tomēr jau iepriekš izskanējusi neoficiāla informācija, ka "Tranzit" komanda jebkurā gadījumā nākamajā sezonā nestartēs virslīgā.

Jau zināms, ka Latvijas pirmās līgas čempionātā uzvarēja "Gulbene-2005" vienība, kas nākamajā sezonā debitēs "LMT Virslīgā", bet otro vietu izcīnīja Jūrmala" komanda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: