Aizvadītajā nedēļas nogalē „Rodeo” komanda šķērsoja vairāk kā 450km, lai dotos uz Viļaku un piedalītos Latvijas atklātā  Čempionāta 3. posmā motokrosā. Arī šī posma uzdevums bija nemainīgs – izcīnīt komandu vērtējuma 1. vietu un nostiprināt savas pozīcijas komandu vērtējumā.

Sestdien pie starta barjeras pirmie stājās Kristers Drevinskis un Toms Babris, startējos MX125 klasē. Jau kvalifikācijā Kristers pieteica sevi kā pretendentu uz pjedestāla augstāko pakāpienu, uzrādot 2. ātrāko apļa laiku, piekāpjoties vienīgi igaunim Tamur Talviku par 0,8 sekundēm. Tomam 7. apļa laiks no līdera atpaliekot vien par 2 sekundēm. Abu braucienu starti ne visai veiksmīgi Kristeram, jo nācās adaptēties ar jauno moci, kas ir mazjaudīgāks par ierasto 250cc 4 taktu motociklu. Lai arī braucieni uzsākti no pēdējām pozīcijām, Kristeram izdevās izcīnīt un finišēt abus braucienus, atrodoties 3. vietā. Augstākam rezultātam trūka vienīgi laiks, jo ar katru apli Kristers aizvien vairāk samazināja atstarpi ar priekšā esošajiem līderiem. Dienas kopvērtējumā Kristeram iegūta 2. vieta. Tomam braucienos 8. un 9. vieta, kas dienas kopvērtējumā ļāva ierindoties 9. vietā. Pēc aizvadītiem trīs čempionāta posmiem Toms šobrīd ierindojas 7. vietā MX125 klases kopvērtējumā.

 

Q Pro klasē startēja Endijs Bernics, kuram kvalifikācijā izdevās uzrādīt 16. apļa laiku starp visiem Q Pro un Q Amatieri klases braucējiem. Diemžēl jau 1. braucienā, pēc aizvadītiem 5 apļiem, pievīla tehnika, kas neļāva finišēt braucienu. Arī pirms 2. brauciena starta tehniku nebija iespējams savest kārtībā, braucienos iegūstot nullītes. Kvadraciklu tehnikas ekspluatācija un remonts ir viena no sarežģītākajām motokrosa problēmām, ar ko arī izskaidrojamas daudzās sportistu izstāšanās no cīņas, jo motocikls tiek būvēts ,kā konstruktors pilnīgi no jauna.

 

Svētdien pie starta barjeras nolēma stāties arī komandas vadītājs Arvis Sanders. Jau kvalifikācijā starp visiem Vetērānu un Senioru klases pārstāvjiem Arvim izdevās uzrādīt 7. apļa laiku. Braucienos Arvim 8. vietas, dienas kopvērtējumā, Senioru klasē iegūstot 8. vietu.

 

Tieši Viļakas posmā MX2 klase bija viena no sportistiem bagātākajām, tajā startējot 25 braucējiem. MX2 klasē startēja Dāvis Līvs, kurš labus rezultātus uzrādīja jau kvalifikācijā, starp visiem braucējiem uzrādot 3. ātrāko apļa laiku. Aizvadot stabilus braucienus, un nepieļaujot rupjas kļūdas, Dāvim izdevās finišēt 4. vietā. Pēc trīs posmiem Dāvis joprojām saglabā 2. vietu čempionāta kopvērtējumā, piekāpjoties vienīgi igaunim Indrek Magi. Atgūstot spēkus pēc sestdienas sacensībām, pie MX2 starta barjeras atkal stājās Kristers Drevinskis. Neveiksmīgs 1. brauciena starts lika braucienu uzsākt no beigām, bet pateicoties ātrajam tempam izdevās finišēt un sasniegt 6. Vietu brauciena izskaņā. Arī 2. braucienā starts ne visai veiksmīgs un brauciena vidū vēl tehniskas ķibeles, kas lika doties uz mehāniķu zonu, lai salabotu mocīti. Palaižot garām visus konkurentus, atgriešanās trasē un rezultātā tikai 17. vieta. Dienas kopvērtējumā iegūta 11. Vieta un vērtīgi punkti komandu ieskaitei.

 

Prestižajā MX1 klasē komandu pārstāvēja Prīts Ratseps, kurš arī šoreiz bija komandas ‘Dzokers” un savu leģionāra statusu Rodeo komandā pilnīgi ataisnoja. Interesantas cīņas starp braucējiem sākās jau kvalifikācijas braucienā. Tieši Prītam brauciena vidū izdevās uzrādīt ātrāko apļa laiku, bet dažas minūtes pirms kvalifikācijas brauciena beigām, par nieka 0,08 sekundēm ātrākā apļa laiku izdevās uzlabot Matīsam Karro. Tāpat kā pirms divām nedēļām Ventspilī, tā arī Viļakā varēja redzēt aizraujošas cīņas tieši starp Prītu Ratsepu un Dāvi Ivanovu. Lai arī Prītam pārliecinoši izdevās startā aizbraukt kā līderim, nekur tālu neatpalika Ivanovs, minot viņam uz papēžiem.

 

Nepieļaujot rupjas kļūdas pēdējos apļos Prītam 1. Vieta. 2. brauciena starts veiksmīgāks šoreiz padevās Matīsam Karro, Prītu atbīdot uz 2. pozīciju. Braucienā tomēr ātrāks un veiksmīgāks izrādījās Prīts, izcīnot savu pirmo uzvaru Latvijas čempionāta posmā. Šobrīd Prīts čempionāta kopvērtējumā atrodas 2. vietā no līdera – Dāvja Ivanova, atpaliekot vien par 2 punktiem.

 

Pateicoties sportistu lielajam cīņassparam, komandu vērtējumā „Rodeo” ierindojās 1. vietā, 2. vietā esošo „DAKO Ziemeļvidzeme” apsteidzot par 13 punktiem. Bet pēc aizvadītiem trīs Latvijas Čempionāta posmiem „Rodeo” joprojām saglabā līdera pozīcijas komandu vērtējumā 2. Vietā atrodošos „Motokurzemi „ apsteidzot par 60 punktiem.

 

Par to, kas kļūs par Latvijas čempioniem motokrosā individuālajos un komandu vērtējumos šosezon, mēs uzzināsim 6. septembrī, kad Cēsīs norisināsies lielais Latvijas čempionāta superfināls un kurā izcīnītie punkti dubultosies visās klasēs,kas protams uzliks papildus slodzi sportistiem un menedžeriem plānojot komandas sastāvu pa klasēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: