Ventspils muzejs Pilsētas svētkos aicina dzīvot ar garšu un izbaudīt Latvijas īsās vasaras burvību - ziedus, Kurzemes vīndaru ogu vīnus un skaistas amatnieku rokām darinātas lietas. Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī 1. augustā būs atvērts no 10 līdz pat 20, jo pilī būs unikāla iespēja vēl tikai 1.augustā skatīt Ritas Garaissils starptautiskās ziedu kārtotāju skolas eksāmenu darbus pils ekspozīcijā.

Jau no agra rīta pils pagalmā sāks darboties rotkaļa un kalēja Gunta Jakubovska ģimene, kaļot rotas un piedāvājot arī apmeklētājiem izmēģināt savas prasmes. Misiņš un sudrabs labi sader ar dabīgajām kažokādām, par kuru krāsainību un raga rotaslietām rūpēsies ādminis Vitolds Vīze. Muzeja izglītības centrā līdz pat astoņiem vakarā bērni varēs radīt savu ģerboni vai apģērbt pils papīra lelles.

 

Vakara daļa Man bij’reiz vīna koks pils pagalmā notiks sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrību, jo tālajā 2003.gada maijā pils dārzs saņēma skaistu dāvanu – selekcionārs Gunvaldis Vēsmiņš muzejam uzdāvināja astoņpadsmit vīnogulājus, kas joprojām zaļo un nes ražu pie pils dienvidu sienas. Viss sāksies plkst.17, sapulcējoties Kurzemes vīndariem - Abavas Vīniem, Aizputes vīnam, Vinicurlandia, Durbes veltēm, Smilškalnu vīnam un Barčevsku ģimenei. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja degustēt un balsot par garšīgāko Kurzemes vasaras vīnu, bet šīgada pils vīna ielikšana notiks 17:30 pils pagalmā, kur viduslaiku mūzikas ansambļa Trakula dalībnieki kopā ar Aizputes vīndari Mārtiņu Santu rādīs, kā sparīgi un muzikāli samīcīt ogas vīnam. Pils vīna ielikšana turpināsies ar Trakulas koncertu (ap 18iem) un noslēgsies ar iecienītākā vīna apbalvošanu. Kopā ar Kurzemes vīndariem svētkus svinēs Zlēku kazu siera meistare, bbfactory brīnumgardās maizes cepēji, Alvas rotu un pogu lējējs, Vīna glāžu gravētāja un, protams, muzeja ļaudis.

 

Ieeja - pieaugušajiem – 2,10 EUR vai 1,40 EUR + 70 venti; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 1,10 EUR vai 0,60 EUR + 50 venti; ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 – 5 bērni skolēnu vecumā) – 4,20 EUR vai 2,50 EUR + 170 venti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: