Loka šaušanas klubam Odisejs piešķirta zeme Kuldīgas ielā 237, kur jau sākti labiekārtošanas darbi.

 Lai Ventspilī attīstītu loka šaušanu, pilsētas dome piešķīrusi loka šaušanas klubam 20 000 m2 zemes. Jau tagad Komunālā pārvalde veic labiekārtošanas darbus, lai pēc iespējas drīzāk laukums varētu tikt nodots sportistu rīcībā. Jāpiebilst, ka tas būs Sporta pārvaldes īpašumā.

Loka šaušanas kluba Odisejs trenere Marija Antonova sarunā ar Ventas Balsi neslēpa prieku par jauniegūto laukumu. «Vispirms gribu pateikties Ventspils domei, kas ir novērtējusi mūsu darbu. Patlaban notiek labiekārtošanas darbi, un, ja tā turpināsies, tad jau nākamajā vasarā varēsim aizvadīt pirmos mačus, kas varētu notikt pilsētas svētku ietvaros.

Viens no svarīgākajiem faktoriem ir tas, ka laukums ir pareizā virzienā – uz austrumiem. Viss atbilst tām prasībām, lai varētu rīkot starptautiskas sacensības, jo Latvijā īsti nav tādas vietas, kur var organizēt plaša mēroga mačus. Protams, vēl jāiegulda ļoti daudz pūļu un darba, lai varētu domāt par pirmajām sacensībām.

Stādīsim kokus, krūmus, veidosim takas, lai būtu interesanta trase. Tiks veidoti divi laukumi: pirmais būs pēc IFAA standartiem, un tur notiks dzīvnieku šaušana, bet otrais – pēc FITA standartiem, un tur notiks garo distanču šaušana mērķī. Esam noņēmuši rozā brilles, tāpēc ka mūsu ilūzijas un sapņi sāk piepildīties, jo ar tukšu entuziasmu vien nepietiek, tas jāpierāda ar reāliem darbiem.

Man vairāki sportisti ir sacījuši, ka viņiem ļoti patīk Ventspils un viņi ļoti labprāt brauc uz šejieni, lai piedalītos sacensībās. Nākamā gada sākumā pie mums notiks gan Baltijas, gan Latvijas čempionāts loka šaušanā telpās. Tāpat nākamajā gadā notiks arī piecu posmu sacensības bērniem, tā ka galvenais ir strādāt, strādāt un vēlreiz strādāt, nedrīkst apstāties un ieslīgt pašapmierinātībā.

Noslēgumā vēlos piebilst, ka visi loka šaušanas interesenti tiek laipni aicināti 6. vidusskolā pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 17 līdz 19 iepazīties ar šo sporta veidu,» sacīja Antonova. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: