Olainē notikušajās Latvijas gada lielākās sacensībās, "Pasaules spēkavīru čempionu līgā," piedalījās 12 atlēti no deviņām dažādām valstīm, tostarp arī "Rozental Team" pārstāvis ugālnieks Oskars Martužāns. 

Šīs bija ļoti saspringtas sacensības, kas iesākās ar septiņu dažādu smagumu mucu mešanu pāri 4,30 m augstumam. Visas mucas pārmeta tikai pieci dalībnieki, to skaitā arī Oskars, uzrādot trešo labāko rezultātu. Priekšā bija satraucošākā disciplīna – vikingu prese, šajā disciplīnā pagājušogad Oskars guva spēcīgu muskuļu plīsumu, tādēļ nācās uz pusotru mēnesi pārtraukt piedalīšanos sacensībās. Bet nu Oskars šo 170 kg smagumu pacēla piecas reizes, kas viņam deva lielisko sesto vietu. Pēc tam notika pulksteņa griešana ap asi, kurā speciālā kastē sēdēja četras meitenes, un spēkavīri sacentās, kurš vairākas reizes apies apli, nesot smagumu. Lieliski, ar trešo labāko rezultātu startēja Oskars. Spēka trepe, kura Latvijā ir pati augstākā ar smagākajiem smagumiem – 225, 250 un 275 kg, katrs jāuznes sešus pakāpienus. Oskars pacēla visus smagumus vienā minūtē, piekāpjoties vien sacensību uzvarētājam Dainim Zāģerim.

 

Spēka stafetē, kurā sportistiem bija jānes divas 100 kg smagas mucas un 130 kg smaga riepa un jānovieto tās uz pusmetra augstas platformas. Atkal Oskars uzrādīja trešo labāko rezultātu, kas ļāva viņam kopvērtējumā pakāpties un necerēto augsto otro vietu, pat pārspējot SCL kopvērtējuma līderi Krzysztofs Radzikowski. Pēdējā disciplīnā – mašīnas vilkmē, kur sacensību organizatori bija parūpējušies par dāsnu svaru, kurš bija 390 kg uz rokām, mašīnu spēja pacelt vien seši atlēti. Pirms Oskara Krzystofs pacēla smagumu divas reizes, taču Oskars to paveica trīs reizes, par vienu reizi vairāk pacēla tikai Dainis Zāģeris.

 

Oskars kopvērtējumā izcīnīja savā karjerā augstāko līdz šim sasniegto titulu – 2. vietu "Pasaules spēkavīru čempionu līgā".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: