257 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Smiltenē aizvadīja Latvijas BMX riteņbraukšanas čempionāta ceturto posmu.

Visdažādākā vecuma un meistarības BMX braucēji aizvadītās nedēļas nogalē pulcējās Smiltenē. Smiltenē norisinājās pašmāju lielākā BMX sacensību seriāla “SMScredit.lv BMX čempionāta” ceturtais no astoņiem posmiem. Vietējā BMX kluba “Silvas Ziķeri” trase ir neliela, bet gana viltīga un no braucējiem prasīja visai lielu koncentrāciju.

 

Vīriešu elites un junioru apvienotajā konkurencē Smiltenes posmā startēja kopumā 11 sportisti. Priekšbraucienos visvairāk uzvaras izcīnīja trenera Ivo Lakuča audzēkņi – Kristaps Vekša (“Ozolēni”) un Helvijs Babris (“MŠA”). Viens panākums tikmēr mājinieku favorītam Kārlim Brikmanim (“Silvas Ziķeri”). Izšķirošajā finālbraucienā ātrāks par visiem izrādījās Vekša, kurš aiz sevis atstāja pieredzējušo rīdzinieku Viesturu Morozu un Helviju Babri.

 

Lai arī elites grupā neviens no ventspilniekiem nestartēja, mūsējie labu sniegumu parādīja citās vecuma grupās. 17+ grupā, nestartējot vienam no ātrākajiem šīs grupas braucējiem Kristapam Konrādam, uzvarēja lietuvietis Arnoldas Stanaitis. Viņam sekoja ventspilnieks Matīss Priede un rīdzinieks Toms Vasins. B13 konkurencē jauniešiem savu dominanci turpināja Saldus kluba “Ozolēni” braucēji. Kārtējā uzvara Ronaldam Rītiņam, bet otrais palika Niks Rožukalns. Vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena aizņēma ventspilnieks Rolands Pommers. Ventspilniekiem panākumi arī jaunākiem sportistiem. B9 grupā uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Eduards Bučiņš, savukārt B10 grupā otro vietu izcīnīja Salvis Garančs.

 

Meitenēm jaunākajās grupās uzvaras ventspilniecei Luīzei Pommerei, Paulai Kibarei un Līvai Lizetei Glāzerei. Krūzeru grupās Smiltenē par visiem konkurentiem ātrāki bija ventspilnieks Kristaps Ezītis un jelgavnieks Alvis Lāsno.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: