Vairākas piekrastes pilsētas - Liepāja, Ventspils, Pāvilosta, Klaipēda un Palanga - iesaistīsies kopējā tūrisma projektā "Dzintara ceļš", kura vadmotīvs un vienojošais elements ir dzintars.

Projektā iesaistīto pašvaldību pārstāvjiem notikušas jau divas kopējas tikšanās, lai dalītos ar savām idejām tūrisma nozares piedāvājuma paplašināšanai Baltijas jūras piekrastes pilsētās un apspriestu konkrētas aktivitātes, kuras pilsētas vēlas realizēt. Projektā iesaistītās pašvaldības veidos kopēju pārrobežu tūrisma maršrutu, kura vadmotīvs būs dzintars.

Liepājas pilsēta plāno izremontēt telpas Amatnieku namā Dārza ielā dzintara ekspozīcijas izvietošanai, popularizēt dzintara apstrādi un dažādus ar dzintaru saistītus apskates objektus, kā arī izveidot jaunus tūrisma objektus un izvietot pilsētvidē digitālos informācijas stendus. Savukārt Pāvilostā ir iecere izveidot spēļu darbnīcas bērniem, skatu torni, kā arī pārģērbšanās kabīnes pludmalē, kas būtu veidotas kā informācijas stendi. Ventspilī plānots izveidot jaunas atpūtas vietas. Pārstāvji no Klaipēdas prezentējuši ideju par dzintara strūklakas izveidi, bet Palanga kā savas aktivitātes minējusi gidu un citu speciālistu kvalifikācijas celšanas seminārus kā nepieciešamu elementu tūrisma attīstībai. Visu projektā iesaistīto pilsētu pārstāvji plāno izdot tūrisma informācijas bukletus vairākās valodās, izvietot digitālos informācijas stendus pilsētās un veidot mobilās aplikācijas.

Projektu plānots realizēt līdz 2017.gadam. Nākamā projekta partneru tikšanās paredzēta septembra sākumā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: