Latvijas futbola čempione "Ventspils" ir noskaidrojusi savu pretinieci UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā. Par to kļuvusi Somijas čempionvienība HJK.

Pirms izlozes komandas tika sadalītas vairākās grupās, tādējādi sašaurinot "Ventspils" iespējamo pretinieku loku līdz sešām komandām. Par tām kļuva "Celtic" (Skotija), BATE (Baltkrievija), "Malmö" (Zviedrija), HJK (Somija), Molde (Norvēģija) un Midtjylland (Dānija).

Izlozes rezultātā tika noskaidrots, ka "Ventspils" otrajā kārtā sacentīsies ar Somijas čempioni HJK. Pirmā spēle notiks 14. vai 15. jūlijā Helsinkos, bet otrais mačs ir paredzēts 21. vai 22. jūlijā. Čempionu līgas otrajai kārtai komandas sastāvs ir jāpiesaka līdz 9. jūlijam.

2014. gadā HJK izcīnīja sesto Somijas čempiones titulu pēc kārtas, par 13 punktiem apsteidzot tuvāko konkurenti SJK. Šosezon HJK pirmajās 15 spēlēs ir piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un ar 32 punktiem ieņem pirmo vietu 12 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā HJK apstājās trešajā kvalifikācijas kārtā, taču vēlāk iekļuva Eiropas līgas grupu turnīrā, kur izcīnīja divas uzvaras sešās spēlēs. 1998./99. gada sezonā HJK spēlēja Čempionu līgas grupu turnīrā, kas starptautiskajā līmenī ir viņu augstākais sasniegums.

2001./02. gada sezonā HJK un "Ventspils" tikās UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas kārtā. Toreiz abās spēlēs uzvarēja somi – savā laukumā ar 2:1, bet izbraukumā ar 1:0. Tā bija vienīgā reize, kad "Ventspils" oficiālās spēlēs tikās ar Somijas komandu.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: