Pārliecinošu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē trešdien izcīnīja komanda "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 69:55 (11:5, 26:17, 13:14, 20:19) uzveica vienību "Valmiera".

Apskati fotogrāfijas!

 Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 14 punktiem bija Rašads Andersons, bet 12 punktus guva Vladimirs Štimacs. Savukārt "Valmieras" rindās ar 21 punktu un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Pāvels Veselovs, bet Oskars Virsis guva 12 punktus.

Jau spēles sākumā "Ventspils" veica sešu punktu izrāvienu, bet pēc "Valmieras" spēlētāja Klāva Bedrīša trīspunktu metiena, ar kuru viņš panāca 3:6, abas komandas ilgu laiku nespēja gūt punktus. Pēc mazrezultatīvas pirmās ceturtdaļas ventspilnieki bija vadībā ar 11:5.

Otrā ceturtdaļa bija daudz rezultatīvāka. "Ventspils" komandā līdera lomu uzņēmās Jānis Strēlnieks, kurš šajā ceturtdaļā guva astoņus punktus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, palīdzot savai komandai pēc pirmā puslaika iegūt 15 punktu pārsvaru - 37:22.

Otrā puslaika sākumā aktīvāk spēlēja "Valmieras" basketbolisti, kad pēc Virša veiksmīgiem caurgājieniem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem, tomēr "Ventspils" vienība atkal saņēmās un panāca 49:36. Pēdējā ceturtdaļā "Ventspils" turpināja rādīt pārliecinošu sniegumu, neļaujot valmieriešiem pietuvoties.

Citā mačā, kurā savā starpā tikās abas līdz šim vēl nezaudējušās komandas, "VEF Juniors" izbraukumā ar rezultātu 79:68 pieveica "Liepājas Lauvas".

Uzvarētājiem 15 punktus guva Kaspars Bērziņš, bet pa 12 punktiem guva Raitis Grafs, Gatis Jahovičs un Dairis Bertāns. Savukārt "Liepājas Lauvas" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Mareks Jurevičus.

Pēc šiem mačiem LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā līderpozīcijā ar piecās uzvarām piecās spēlēs atrodas "VEF Juniors", bet otrajā vietā ar trijām uzvarām četrās spēles atrodas "Liepājas Lauvas".

Četras uzvaras piecās spēlēs ir "Ventspils" vienībai, biznesa augstskolas "Turība" komandai ir divas uzvaras četros mačos, "Zemgale" basketbolisti tikuši pie trijām uzvarām septiņos mačos, bet pagājušās sezonas čempionvienībai "Barons" ir divas uzvaras piecās cīņās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: