Kļūdas un neprecīzi metieni mača izskaņā liedza BK "Ventspils" basketbolistiem pacīnīties par uzvaru "Aldaris" LBL finālsērijas ceturtajā mačā. Šoreiz ar 79:86 atzīts VEF pārākums, kas nozīmē, ka rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2.

"Arēnā Rīga" aizvadītā spēlē kļuva par līdz šim spraigāku šajā finālsērijā, diemžēl mača izskaņa šoreiz piederēja laukuma saimniekiem. Viesi maču sāka labāk, ceturtdaļas vidū uz brīdi nonāca zaudētājos, tomēr prata to uzvarēt 18:17. Pirmo reizi šajā sērijā uzvarot mača pirmās desmit minūtes. Otrās ceturtdaļas vidū tablo vēl rādīja neizšķirtu, bet, sākoties pēdējai minūtei, Jānis Bērziņš ar tālmetienu mājiniekiem panāca desmit punktu pārsvaru – 39:29. Tomēr mājinieki vēl nebija paguvuši īsti saprast, ka viņiem ir +10, kad pārsvars jau bija sarucis uz pusi. Kristaps Janičenoks iemeta to tālās, bet Dāvis Lejasmeiers paguva noslēgt ātro uzbrukumu (39:34).

Trešajā ceturtdaļā BK "Ventspils" pāris reizes bija tuvu tam, lai lauztu mača gaitu, taču allaž kaut kā nedaudz pietrūka. Sāncenšu pārsvaru izdevās samazināt līdz minimumam, bet pēdējās desmitminūtes sākumā Mārtiņš Meiers attālināja savu komandu viena metienā attālumā 66:64. VEF gan atkal izdevās iegūt iniciatīvu, bet viss izšķīrās pašā mača izskaņā. Janičenoks ar tālmetienu, bet pēc tam arī Džerajs Grants ar metienu no groza apakšas samazināja mājinieku pārsvaru līdz punktam. 45 sekundes līdz spēles beigām Grants arī savāca atlēkušo bumbu pie sava groza un ventspilniekiem bija iespēja pārņemt vadību, taču uzbrukums beidzās bez metiena...

Veiksme muguru pagrieza arī pēdējos divos uzbrukumus, un sērijas ceturtajā spēlē uzvaru 86:79 svinēja VEF. Līdz ar to finālā rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2, kas nozīmē, ka gaidāmas vismaz sešas spēles. Jau otrdien komandas tiksies Ventspilī, bet ceturtdien paredzēts šis sezonas pēdējais mačs Rīgā, kas var kļūt par pēdējo arī čempionātā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: