Svētdien Latvijas kausa izcīņā futbolā otrajā pusfinālā Latvijas čempione “Ventspils” Kauguru vidusskolas laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 pret vietējo Jūrmalas “Spartaku”, bet uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā (4:2), pēc viena gada pārtraukuma iekļūstot finālā.

Spēle sākās līdzīgi un lielā likme neļāva sagaidīt aizraujošu uzbrukuma futbolu jau no spēles sākuma. Komandas spēlēja diezgan asi un kādu laiku briedusī dzeltenā kartīte pirmo reizi virs tiesneša galvas pacēlās 11. minūtē par Naura Bulvīša pārkāpumu. 13. minūtē pēc rupjas mājinieku kļūdas Ģirts Karlsons varēja atklāt spēles rezultātu, tomēr viņa sistā bumba lidoja nedaudz garām. Piecas minūtes vēlāk Daniils Turkovs izrāvās viens pret vienu ar “Spartaka” vārtsargu Dmitriju Grigorjevu, bet otrais bija gana meistarīgs, lai atvairītu briesmas.

Jau 28. minūtē notika pirmā spēlētāju maiņa – savainojumu guvušais Dmitro Nazarenko atstāja laukumu, un viņa vietā spēlē iesaistījās Toms Mežs. 33. minūtē Jurijs Žigajevs sita bīstami. Pāris minūtes vēlāk Karlsona, Žigajeva un Turkova saspēle noslēdzās ar sitienu no tuvas distances, taču Grigorjevs atkal bija vietā un laikā. Jau mirkli vēlāk otrā laukuma pusē Ahmeds no labās laukuma puses sarežģītā situācijā mācēja iecentrēt. No tuvas distances ar galvu Mena sita nedaudz pāri vārtiem. Kopumā gan aizvien vairāk ar bumbu bija ventspilnieki, laiku pa laikam veidojot pa kādam bīstamam momentam. Pēdējā puslaika minūtē Mena sita zem vārtu pārliktņa, taču Meļņičenko glāba komandu, un pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem – 0:0.

Otrā puslaika sākumā joprojām kurzemniekiem piederēja teritoriālais pārsvars, bet 57. minūtē pretuzbrukumā Vivakva sita nedaudz garām augšējam stūrim. 64. minūtē pēc Ulimbaševa dzeltenās kartītes Žigajevs iecēla bumbu soda laukumā, kur Karlsons ar galvu mainīja tās lidošanas virzienu, panākot 1:0. Minūti vēlāk Žigajevs, saņēmis piespēli kreisajā malā soda laukumā, varēja dubultot pārsvaru, tomēr raidīja bumbu tīklā no vārtu ārpuses. Uzreiz pēc uznākšanas laukumā Ēriks Punculs par simulēšanu pēc it kā Meļņičenko pārkāpuma saņēma brīdinājumu. "Ventspils" atbildēja ar Karlsona tālsitienu - Ģirts pamanīja, ka mājinieku vārtsargs izgājis tālu no vārtiem, un sita, tomēr bumba skāra vārtu pārliktni un izlidoja ārpus laukuma robežām nevis vārtos. 81. minūtē Ahmeds saasināja, piespēlēja vārtu tuvumā, kur Punculs neizmantoja kārtējo "Spartaka" iespēju izlīdzināt. Spēles pēdējā minūtē Mickevičs izprovocēja noteikumu pārkāpumu soda laukumā, un Ahmeds realizēja 11 metru soda sitienu, pēdējā mirklī panākot līdzsvaru - 1:1.

Sekoja papildlaiks, kura pirmā daļa pagāja diezgan vienmuļi. Lēnām iniciatīvu pārņēma mājinieki, un 107. minūtē Rugins nogāza Mickeviču tuvu soda laukumam.

Standartsituācija gan palika neizmantota. Divas minūtes vēlāk otro brīdinājumu saņēma Punculs, atstājot "Spartaku" mazākumā. Ventspilnieki gan vairākumu nemācēja izmantot, un sekoja 11 metru sitienu sērija. Tajā jau pirmajā mēģinājumā Žigajevs nebija precīzs, bet "Spartaka" kapteinis Bespalovs atklāja rezultātu. Tīdenberga sitiens precīzs, toties Mickevičs nomānīja vārtsargu, taču trāpīja pa vārtu stabu... Bulvīša sitienu atsita Meļņičenko, un Mujeci panāca 3:2 ventspilnieku labā. Rečickis precīzi sita labajā stūrī, Meļņičenko atsita arī Vivakvas sitienu, un "Ventspils" izcīnīja uzvaru ar 4:2.

“Ventspils” komanda Latvijas kausu izcīnījusi sešas reizes, pēdējo reizi 2013. gadā. Jau vakar finālā iekļuva divkārtējie kausa ieguvēji, tai skaitā pagājušajā gadā, “Jelgava”, kas ar 2:0 apspēlēja “Liepāju”. Fināla mačs paredzēts 20. maijā, bet norises vieta tikšot paziņota atsevišķi.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: