Divas dienas Inčukalnā norisinājās Latvijas čempionāts galda hokejā Junioriem, Dāmām, Veterāniem un komandām. Pirmajā dienā tika sadalīti trīs medaļu komplekti.

67 dalībnieki no Rīgas, Inčukalna, Ventspils, Skrundas, Valmieras, Jēkabpils, Talsiem, Jūrmalas un citām Latvijas pilsētām cīnījās par Latvijas čempiona titulu Junioru, Dāmu un Veterānu nominācijās.

Kā pirmās čempionātu sāka daiļā dzimuma pārstāves. Šajā nominācijā mūsu pilsētu pārstāvēja trīs Jaunrades nama komandas spēlētājas: Laima Kamzola, Baiba-Dace Ozoliņa un Elēna Rācenāja. Dubultuzvaru svinēja Jaunrades nama komandas meitenes. Laima Kamzola finālā pārspēja Baibu-Daci Ozoliņu un otro gadu pēc kārtas izcīnija Latvijas čempiona titulu šajā nominācijā. Baibai šoreiz sudraba medaļa. Elēnai Rācenājai nācās samierināties ar 4. vietu.

Nākamie startēja vecmeistari, kur Ventspili pārstāvēja veseli divi klubi - Jaunrades nama komanda un Ventspils galda hokeja klubs. Jaunrades nama komandas vadītājam Aleksandram Žernovojam otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta bronzas medaļa. Viņa komandas biedram Guntim Ernšteinam 6. vieta, bet Raimondam Īšam no Ventspils galda hokeja kluba 8.vieta.

Kā pēdējie pie hokeja galdiem stājās viskuplāk pārstāvētā nominācija - Juniori. Septiņi jaunie ventspilnieki no abiem klubiem spēkojās par Latvijas labākā galda hokejista titulu. Arī šeit tika izcīnīta medaļa. Jaunrades nama komandas jaunais censonis Eliāns Ēdelis izcīnija 2. vietu un sudraba medaļu. Jāuzteic ir  abas juniores Laima Kamzola un Elēna Rācenāja, kuras uzreiz pēc Dāmu nominācijas turnīra metās cīņā par augstajām vietām starp junioriem. Rezultātā starp 46 jaunajiem dalībniekiem Elēnai Rācenājai augstā 5.vieta, bet Laimai Kamzolai 7.vieta.


Nākamajā dienā notika cīņas par Latvijas spēcīgākās galda hokeja komandas titulu. Pavisam dalību ņēma 12 komandas no Rīgas, Inčukalna, Ventspils, Skrundas, Jēkabpils un Valmieras. Ventspili pārstāvēja pavisam trīs komandas. Divas Jaunrades nama komandas un viena Ventspils galda hokeja kluba komanda. Par Latvijas čempioni kļuva BJC''Laimīte'' komanda no Rīgas. Sudrabs tika Inčukalna 1.komandai. Visdramatiskākā cīņa norisinājās tieši par bronzas medaļu, kur mačs ritēja punkts punktā un galotnē ar minimālu pārsvaru Ventspils Jaunrades Nama galda hokeja komanda pārspēja spēcīgo Skrundas komandu.

Pirmo reizi Ventspils galda hokeja vēsturē Ventspils Jaunrades Nama galda hokeja komanda ieguva medaļu Latvijas čempionātā.

Bronzas medaļu kaldinātāji bija Laima Kamzola, Eliāns Ēdelis, Edžus Kaņeps, Elvijs Siliņš un Aleksandrs Žernovojs. Jaunrades nama otrā komanda ieguva 7.vietu, kuras sastāvā spēlēja Elēna Rācenāja, Elvis Arhinovičs, Alvis Siliņš, Alens Kalniņš un Guntis Ernšteins. Nākamais starts mūsu spēlētājiem būs 2. maijā, kad Inčukalnā norisināsies Latvijas čempionāts Open nominācijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: