Ceturtdien Latvijā ātruma kontroles maratona lielākais ātrums, kas fiksēts kādam transportlīdzeklim, bija 162 kilometri stundā.

Latvijā notikušā ātruma kontroles maratona lielākais ātrums, kas fiksēts kādam transportlīdzeklim, bija 162 kilometri stundā, informēja Valsts policijā.

Savukārt ceturtdien ap plkst. 20 policija vēstīja, ka lielākais maratona laikā fiksētais ātrums ir 154 kilometri stundā. Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica, pārkāpējs braucis pa Ventspils šoseju.

Apskati foto no ātruma kontroles maratona Ventspilī!

Rekords fiksēts arī Jelgavā - pārkāpējs, neņemot vērā pilsētā noteikto braukšanas ātrumu - 50 kilometri stundā, traucies ar 99 kilometriem stundā.

Latgalē sasniegts rekords uz Daugavpils šosejas - 125 kilometri stundā, savukārt Vidzemē uz Pleskavas šosejas - 130 kilometri stundā. Vidzemē arī fiksēts gadījums, kad pieķertais ātruma pārkāpējs, kurš traucies ar 119 kilometriem stundā, vēl izrādījies iereibis. Viņam konstatēta vairāk nekā 1,5 promiles alkohola. Uz ceļa Tīnūži-Koknese savukārt šodien fiksētais ātruma rekords bijis 140 kilometri stundā.

Kādu ātruma cienītāju Valsts policija šodien pieķērusi divreiz - vispirms ar ātrumu 111 kilometri stundā viņš pieķerts uz ceļa Zemgalē, taču vēlāk uz Tīnūžu ceļa viņš pieķerts vēlreiz - šoreiz ar ātrumu 124 kilometri stundā.

Sazinoties ar "Latvijas Valsts ceļiem", kas mēra arī ātrumu uz Latvijas ceļiem, secināts, ka šodien tomēr vidējais ātrums bijis par diviem līdz trim kilometriem stundā lēnāks, kas liecinot, ka braucēji tomēr bija par ātruma kontroles maratonu informēti, tāpēc šodien arī brauca apzinīgāk, skaidro Jurēvica.

Kā ziņots, šodien pirmo reizi Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons, kad 24 stundas no šodienas plkst. 6 Valsts policija (VP) intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notiks visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

Ātruma kontroles maratona mērķis ir atturēt transportlīdzekļu vadītājus no tādu pārkāpumu izdarīšanas, kas saistīti ar atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, un aicināt autovadītājus izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ir drošs pašiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Maratona idejas autore ir Vācijas ceļu policija, kas pirmo reizi to īstenoja 2012.gadā, gūstot labus panākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Akcija guva plašu popularitāti, kā arī to atzinīgi novērtēja visa sabiedrība. Kopš Vācijas pieredzes arī citas valstis ir īstenojušas šādu akciju, taču šogad pirmo reizi ātruma kontroles maratonā piedalīsies vienlaicīgi lielākā daļa ES dalībvalstu.

LETA

Diennakts laikā Ventspils pusē fiksēti 11 ātrumpārkāpēji, veiktas 15 alkohola pārbaudes, viens autovadītājs bija vadījis transportlīdzekli būdams alkoholisko dzērienu ietekmē, bet viens vadītājs - bez tiesībām. Kopā noformēti 14 protokoli.
 
Diennakts laikā Ventspils apkalpojamā teritorijā reģistrēti 2 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cilvēki nav cietuši.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: