Ar ceturtdaļfināla maču Liepājā šodien sākas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēles.

Pirmajā ceturtdaļfināla mačā "Liepāja"/"Triobet" komanda šodien plkst.19.30 savā laukumā uzņems "Barons"/LDz basketbolistus.

Regulārajā turnīrā abas komandas tikās četras reizes, trīs reizes pie panākumiem tiekot tieši liepājniekiem. Tiesa, "Liepāja"/"Triobet" regulāro sezonu noslēdza ne uz tās labākās nots, jo pēdējā mačā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret vienu no turnīra pastarītēm "Saldus". Tikmēr "Barons"/LDz pēdējo sešu maču laikā cieta piecus zaudējumus.

Regulārajā turnīrā "Liepāja"/"Triobet" ar 31 spēlē izcīnītām 23 uzvarām ieguva trešo vietu, bet "Barons"/LDz ar 15 panākumiem bija sestie, līdz pat beigām saglabājot intrigu, vai vienībai izdosies sasniegt izslēgšanas spēles.

Ceturtdaļfināla sērija ilgs līdz vienas komandas trim panākumiem, bet pusfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar pašreizējajiem valsts vicečempioniem "VEF Rīga".

Tikmēr otrs ceturtdaļfināla duelis sāksies ceturtdien, kad pagājušās sezonas bronzas sērijas atkārtojumā "Jūrmala"/"Fēnikss" uzņems "Jēkabpili". Pusfinālā šī dueta uzvarētājs tiksies ar valsts čempioniem "Ventspili".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistījās, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalās sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: