Šodien Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) noslēdzās cīņa par uzvaru regulārajā sezonā. Šī cīņa risinājās Liepājā, kur vietējā komanda uzņēma "Ventspils" basketbolistus. Ventspilnieki vien ceturtajā ceturtdaļā salauza sīkstos liepājniekus, revanšējoties par zaudējumu savā laukumā un garantējot pirmo vietu LBL regulārājā sezonā - 77:68.

Gan pirmssezonā, gan sezonas gaitā pierādījās, ka "Liepāja/Triobet" ventspilniekiem ir ļoti neērts pretinieks, kuru pēdējās trīs spēlēs nav izdevies pieveikt (viena no spēlēm bija pārbaudes, bet cita Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņas ietvaros). Vienīgajā LBL duelī šosezon "Liepāja/Triobet" uzvarēja ar 81:76, atspēlējot pirmajā ceturtdaļā iegūto 11 punktu deficītu. Šai spēlei bija krietni lielāka nozīme kā visām iepriekšējām, jo liepājnieku uzvara šodien dotu ļoti labas izredzes uz pirmo vietu pēc regulārās sezonas... pēdējā spēlē būtu nepieciešama uzvara tikai pret "Saldu". Tikmēr "Ventspils" ar uzvaru šodien jau garantētu pirmo vietu turnīra tabulā, bet liepājnieki būtu spiesti samierināties ar trešo pozīciju.

Spēli aktīvi sāka viesi, cenšoties ātri tikt pie pārsvara. To neļāva paveikt vairākas nepiespiestas kļūdas metienos. Tikmēr liepājnieki spēlēja pozicionāli, lika pretiniekiem pārkāpt noteikumus un turējās līdzās ar precīziem soda metieniem. Tā pēc piecām spēlētām minūtēm "Liepāja/Triobet" bija vadībā ar rezultātu 8:6. "Ventspilij" nesekmējās ar punktu gūšanu līdz astotās minūtes izskaņai, kad sarežģītu tālmetienu pār rokām trāpīja Trojs Bārnīss. Rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam, bet liepājnieki ceturtdaļas izskaņā nospēlēja pietiekami labi, lai saglabātu vadību (18:17).

Otrā ceturtdaļa sākās ar Laura Blaua trīs punktu gājienu, bet otrā laukuma galā ar pieciem punktiem atbildēja Akselis Vairogs un Žanis Peiners, dodot viesiem vadību (22:21). Turpmākā cīņa vairs nebija tik rezultatīva, bet ļoti līdzīga gan. Sākoties septītajai minūtei, Mareks Jurevičus trāpīja tālmetienu, pretinieks kļūdījās, un Lauris Blaus pēc Gata Jahoviča piespēles panāca 30:26 "Liepājas/Triobet" labā. Pārsvars neturējās ilgi, otrā laukuma galā četrus punkts gūstot Hārvijam Grantam. Pirmā puslaika noslēdzošajās divās minūtēs divus punktus vien spēja gūt Bārnīss, komandām dodoties atpūtā pie rezultāta 32:30 "Ventspils" labā.

Otrā puslaika ievadā "Ventspils" ieguva četru punktu pārsvaru un vairākas reizes neitralizēja mājinieku līderi Lauri Blau. Tikmēr nepatīkamas ziņas tika saņemtas no ārstiem, jo vienā no spēles epizodēm pirmajā puslaikā pirkstu bija salauzis Akselis Vairogs. Arī bez sava kapteiņa viesu komanda spēlēja pietiekami sekmīgi, lai iegūtu sešu punktu pārsvaru (43:37). Līdz ceturtdaļas vidum ar lielu cīņas sparu "Liepāja/Triobet" spēja lauzt cīņas gaitu, liekot Robertam Štelmaheram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Liepājniekiem trešajā ceturtdaļā tā arī neizdevās pārņemt vadības grožus, bet vismaz rezultāts tika izlīdzināts. "Ventspilij" izdevās atjaunot četru punktu pārsvaru, bet mājinieki pretinieku neizlaida tālākā atrāvienā, kas ļāva saglabāt intrigu pirms noslēdzošās spēles daļas - 53:51.

Izšķirošo spēles nogriezni labi sāka "Ventspils, palielinot savu pārsvaru līdz astoņiem punktiem, par ko lielākoties bija jāpateicas Žanim Peineram. Lai arī "Liepāja/Triobet" basketbolisti spēja regulāri gūt punktus, laikam strauji ritot, laukuma saimnieki nespēja veikt pavērsienu spēlē, lai tiktu pie iespējas uzvarēt mačā. Ceturtdaļas vidū svarīgu tālmetienu realizēja Andrius Mažutis, dodot mājiniekiem cerību (60:65). Nākamo divu minūšu laikā šīs cerības izgaisa. "Ventspils" ieguva lielāko pārsvaru spēlē, izšķirot mača likteni (72:60). Lai arī "Liepāja/Triobet" diezgan ātri atspēlēja pusi no deficīta, ar to, līdzīgi kā spēlē pret "VEF Rīga", bija par maz. "Ventspils" noturēja pārsvaru un izcīnīja uzvaru šajā svarīgajā mačā ar rezultātu 77:68, tādējādi garantējot uzvaru Aldaris LBL regulārajā sezonā.

Uzvarētāju labā pa 17 punktiem guva Žanis Peiners un Hārvijs Grants, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet attiecīgi 12 un 10 punkti Troja Bārnīsa un Mātriņa Meiera kontā. "Liepājas/Triobet" rindās ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām labākais bija Lauris Blaus, bet 17 punkti Marekam Jurevičum.

Līdz ar to vēl pirms pēdējās spēļu kārtas ir zināms, ka "Ventspils" un "VEF Rīga" ieņems pirmās divas vietas turnīra tabulā, gaidot savus pretiniekus pusfinālā. Par vietu tajā ceturtdaļfinālā tiksies "Liepāja/Triobet" un "Barons/LDz", bet otrā pārī savā starpā cīnīsies "Jūrmala/Fēnikss" un "Jēkabpils".

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: