Jauns investīciju projekts, moderno metožu pielietošana cauruļu atjaunošanā, digitālo tehnoloģiju iespēju izmantošana... Tie ir tikai daži no jauninājumiem, pie kā pašlaik strādā pašvaldības SIA ŪDEKA. Ventspils ūdenssaimniecības uzņēmumam gada sākums aktīvs, un arī tālākā aina izskatās patīkama, jo paredzams, ka ieguldītais darbs vainagosies vēl vairākos Ventspils ūdenssaimniecības izaugsmes pakāpienos.

 

Sakārtos iekšpagalmus un oderēs caurules

 

Pagājušā gada nogalē ŪDEKA saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzaicinājumu apliecināt gatavību īstenot jaunu ūdenssaimniecības projektu 2015. gadā. Šī ziņa nāca negaidīti, jo tikko bija noslēgusies projekta IV kārta, kā arī jau noslēdzies iepriekšējais ES fondu plānošanas periods. Taču Ventspilī negaidīts nenozīmē sniegu vasarā, un nebija šaubu, ka ministrijai jāsniedz pozitīva atbilde.

 

 

Protams, tas nozīmēja nekavējošu darbības uzsākšanu, lēmumu pieņemšanu un finanšu līdzekļus. Bet, pateicoties pašvaldības atbalstam, līdzdarbībai un nostājai ES fondu mērķtiecīgā apguvē, tika iesniegts pieteikums īstenot projekta V kārtu.

 

 

Tā kā to iespējams realizēt par iepriekšējā ES fondu plānošanas perioda finanšu līdzekļu atlikumu, projektu jāpaspēj īstenot šī gada ietvaros, proti, darbi jāuzsāk un jāpabeidz šogad.

 

 

Projekta V kārtas ietvaros tiks veikta ūdensvada un kanalizācijas (ŪK) tīklu pārbūve vairākos iekšpagalmos, vienlaikus pagalmus labiekārtojot. Ar moderno oderēšanas metodi (neuzrokot ielu) tiks atjaunotas kanalizācijas caurules piecos ielu posmos.

 

Projekta V kārtas objekti

 

ŪK tīklu atjaunošana

iekšpagalmos

Embūtes 49, Ugāles 28, Celtnieku 10

Celtnieku 2a, Celtnieku 6

P. Stradiņa 7a

Lielais prospekts 68a

Kanalizācijas cauruļu

atjaunošana ielu posmos

Inženieru (Dzeņu–Latgales, Latgales–Brīvības)

Saules (L. prosp.–Pētera)

Kuldīgas/Ganību

(Lauku–Jūras)

Ganību (Jūras–L. prosp.)

Lielais prospekts

(Ganību–Liepājas)

 

*Būvdarbu termiņi tiks precizēti un publicēti pēc būvdarbu līgumu noslēgšanas – maijā

 

Aicina pieslēgties centralizētajai sistēmai

Pagājušā gada nogalē ar svinīgu pasākumu Krievlaukos tika atzīmēts projekta IV kārtas noslēgums. Svinību vieta netika izvēlēta nejauši – šī rajona iedzīvotāji tieši ar savu iniciatīvu un aktivitāti panāca, ka viņu rajonā tiek ierīkota centralizētā sistēma, un lielākā daļa arī izmanto sniegtās iespējas, organizējot sava īpašuma pieslēgšanu kopējai sistēmai. No 64 mājsaimniecībām, kurām nodrošināta iespēja pieslēgties, 33 mājsaimniecībās jau dzer tīru ūdeni no krāna un visu lieko novada kopējā kanalizācijas sistēmā, bet 26 mājsaimniecībām ir izsniegti Tehniskie noteikumi, kas liecina par plāniem pieslēgšanos veikt tuvākajā laikā.

 

ŪDEKA atgādina, ka Tehniskie noteikumi ir derīgi divus gadus, tādēļ nevajadzētu vilcināties. Tāpat uzņēmums atgādina par iespēju pieslēguma izmaksas segt pa daļām.

Ar jautājumiem par pieslēgšanos ŪDEKA aicina sazināties ar uzņēmuma Tehnisko daļu pa tālr. 63607286.

 

Izmantos e-vides iespējas

ŪDEKA nākotnē plāno efektīvāk izmantot digitālo tehnoloģiju iespējas un piedāvāt klientiem deklarēt patēriņa rādītājus un saņemt rēķinus elektroniski, tādēļ pašlaik notiek darbs pie šādas iespējas nodrošināšanas.

 

ŪDEKAs valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis: «Esam izveidojuši jaunu, modernāku mājaslapu www.udeka.lv, kurā ir iestrādāts modulis Klientu portāls. Tajā būs iespēja nodot savu skaitītāju rādījumus, apskatīt sagatavoto rēķinu, iespējams, ar laiku turpat arī apmaksāt rēķinu, apskatīt norēķinu bilanci un izmantot citas iespējas. Pēdējās Ventspils iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka ap 70% ventspilnieku ir pieeja un viņi izmanto datoru un internetu, tādēļ ceram uz atsaucību.»

 

Pašlaik, kamēr jaunā kārtība vēl nav stājusies spēkā, saņemt rēķinu elektroniski un izmantot Klientu portāla priekšrocībasŪDEKA piedāvā juridiskām personām un privātmāju īpašniekiem, kuri par piedāvājumu tiks papildus atsevišķi informēti.

 

! Pagaidām piedāvājums neattiecas uz daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem.

 

Kanalizācijas cauruļu atjaunošana notiks, pielietojot unikālo oderēšanas metodi

 

Atjaunojot kanalizācijas cauruli ar oderēšanas metodi, iela nav jāuzrok, lai izņemtu novecojušo cauruli un ievietotu jaunu. Tas ļauj ietaupīt laiku, līdzekļus un ir ērti iedzīvotājiem, jo iela netiek pilnībā slēgta satiksmei.

 

Pa kanalizācijas aku esošajā novecojušajā caurulē tiek ievadīts oderējums, kas piesūcināts ar sintētiskajiem sveķiem. Kad oderējums atrodas paredzētajā vietā, tajā tiek ievadīts ūdens, kuru uzsildot sveķi sacietē un veido cieta un izturīga materiāla cauruli, kas kalpos vēl vismaz 50 gadu.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: