Arī šopavasar ventspilnieki un pilsētas domes amatpersonas klaudzināja āmurus, lai parūpētos par jaunām mājām mūsu spārnotajiem draugiem. 

Bērnu pilsētiņā skatuves priekšā tika uzstādīti galdi un sagādāti nepieciešamie materiāli – dažāda platuma dēļi un instrumenti. Daļa talcinieku savus izgatavotos būrīšus dāvāja pilsētai, lai tos vēlāk uzstādītu Pārventas Mežaparkā un Piejūras kempinga meža masīvā, daži savus izgatavotos lolojumus ņēma līdzi, lai uzstādītu savā pagalmā, bet Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks savu izgatavoto putnu būrīti piestiprināja pie viena no kokiem turpat Bērnu pilsētiņā.

 

Apskati foto!

 

Pasākumā jo īpaši tika aicināti piedalīties mazie ventspilnieki, kuri piedalījās dažādās jautrās aktivitātēs kopā ar svētku vadītājiem amizanto Zaķi un Vilku no animācijas filmas „Nu pagaidi!”. Pasākuma laikā notika rotaļas, dejas un muzikāli priekšnesumi.

 

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku. Tie ir mazie dziedātājputniņi – strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas, kuriem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu – koku dobumu. Pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis kalpos vairākus gadus un būs vērtīgs devums dabai.

 

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka tika izgatavoti ap 50 putnu māju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: