Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas izslēgšanas mačus ar uzvaru sākuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, viesos ar 90:72 pieveicot Mārupes komandu.

Labāk maču uzsāka mājinieki, taču ceturtdaļas otrajā pusē ventspilnieki panāca desmit punktu pārsvaru 19:9, bet atpūtā devās ar +7 (22:15). Diemžēl puslaika izskaņā mārupieši ne tikai izlīdzināja rezultātu, bet arī pārņēma vadību 45:43. Pēc pārtraukuma ventspilnieki vēlreiz prata lauzt mača gaita un izvirzīties vadībā, bet izšķirošajā desmitminūtē pat panākt pārsvaru, kas bija lielāks par desmit punktiem – 68:55.

Mājinieki centās maču glābt, tajā skaitā arī apzināti nosūtot viesus uz soda metienu līnijas, taču nonāca tikai vēl lielākos mīnusos. Teicamu spēli aizvadīja aizsargs Artūrs Grīnbergs, gūstot 29 punktus, izcīnot 15 atlēkušās bumbas un atdodot desmit piespēles. Tuvu triple-double bija Klāvs Čavars – 16 punkti un atlēkušās bumbas, kā arī septiņi (!) bloķēti metini. Kārlis Lasmanis guva 23, bet Oskara Gorbata rēķina 18 punkti. Otrā spēle 22.martā risināsies Ventspilī, bet pusfinālā tiks komandas, kas uzvarēs divos mačos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: