Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņās par jaunumiem Siltuma lielā, Saules aptumsumu, kultūras jaunumiem un veselības aprūpes aktualitātēm.

AKTUĀLI

 

Parakstījās par Latvijas valsti

Nupat nākusi klajā grāmata, kas veltīta vairāk nekā simts Latvijas valsts patriotiem, tai skaitā diviem ar Ventspili saistītiem cilvēkiem, kas savulaik parakstījuši memorandu par neatkarību.

 

Siltuma lietā vēl vētīs dokumentus

Pēc divu mēnešu pārtraukuma Ventspils tiesa turpināja izskatīt Ventspils siltuma lietu. Grāmatvedības eksperte norāda uz grāmatvedības likuma pārkāpumiem.

 

Sabiedrībai kopumā jābūt saprotošai

Garās rindas uz izmeklējumiem un citas problēmas veselības aprūpes jomā ir gana aktuāla tēma, tomēr uz Ventspils slimnīcas rīkoto iedzīvotāju informācijas dienu ceturtdien nebija ieradies neviens pats interesents.

Vēro Saules aptumsumu

Lai arī Saules aptumsuma dienā debesjumu klāja bieza mākoņu sega, vairāki desmiti interesentu pulcējās Ventspils Augstskolā un arī Jaunrades namā, cerot, ka mākoņu siena pavērsies. Cerības piepildījās!

KULTŪRA

Skatāmi skandalozā mākslinieka darbi

Rītvakar plkst. 18 teātra namā Jūras vārti tiks atklāta jaunās paaudzes mākslinieka Artūra Bērziņa izstāde, kurā apskatāmie darbi varētu kādu arī pārsteigt.

Galante slavē talantīgos mūziķus

Jau otro gadu operdīva Inese Galante rīko jauno talantu konkursu, lai izceltu jaunos mūziķus un meklētu labāko no labākajiem.

Pazīstami ventspilnieki ierunā pasaku

Izdots Herberta Dorbes darba Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī atkārtots izdevums, kas papildināts ar dažādiem jauninājumiem.

SPORTS

Brīvlaikā trenējās kopā ar NHL aizsargu

Jaunajiem Ventas 2002 hokejistiem skolēnu brīvlaikā bija iespēja piedalīties bijušā NHL aizsarga Āra Brīmaņa meistarklasē un iegūt ne tikai jaunu pieredzi, bet arī praktiskās zināšanas.

VIEDOKLIS

Pēteris Neimanis

laikraksta «Ventas Balss» žurnālists

Sportam un sportošanai

Tiklīdz izskan kāda informācija par naudas piešķiršanu sportam, sarodas spriedelētāji, kas izsaka neizpratni, kāpēc vispār sportam kaut kas būtu jādod, jo tas, sevišķi lielais sports, esot tikai cilvēku bendēšana. Iespējams, atsevišķos gadījumos tā arī ir, taču ventspilniekiem tiešām būtu grēks sūdzēties par iespējām pēc izvēles sportot nopietni vai tikai fizkultūrieša ritmā.

VĒSTURE

1937. gads. Ziema un pavasaris

(50. turpinājums. Sākums 1. jūlija Ventas Balsī)

Svarīgākie notikumi: atklās gaisa satiksmi starp Ventspili un Liepāju. Ventspilī nelikumīgi dzīvo Tolstojs. Nojauks graustus. Vasarnīcu ielu pārbūvēs par šoseju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: