Olimpiskais centrs ''Ventspils'' kalnā "Lemberga hūte" plāno veidot rodeļu trasi 600 metru garumā, 11. marta preses konferencē pavēstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Atsaucoties uz Lemberga teikto, pilsētas attīstības komisijā skatīta iecere par rodeļu trases būvniecību, jo kalna augstums šogad sasniegs 58 metrus, kas dod iespēju izveidot rodeļu trasi 600 metru garumā, un patlaban ir pieņemts konceptuāls lēmums tādu izbūvēt. Savukārt Olimpiskais centrs ķersies pie tehniskā projekta izstrādes.

"Rodeļu trase būs tāda, kāda ir labākā pasaulē, ko ražo vācieši. Tā varēs darboties cauru gadu, un var darboties arī neatkarīgi no tā, vai ir nokrišņi vai nav. Citas trases ir tādas, kas nokrišņu laikā nevar darboties, jo nevar pienācīgi nobremzēt. Protams, trase būs aprīkota ar maksimālu drošību," skaidroja Lembergs.

Viņš arī informēja, ka pašvaldība nolēmusi attīstīt tālāk Piedzīvojumu parku. "Analīze parādīja, ka bērniem vecumā no trim līdz septiņiem gadiem vajadzētu vairāk atrakciju. Pie tā tad arī mēs ķeramies klāt. Mēs iegādāsimies tādas atrakcijas kā rotaļu namiņš un divus modernus gumijlēkšanas batutus, kas domāti bērniem, nevis pieaugušajiem," skaidroja Ventspils mērs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: