Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla pirmajā spēlē šovakar "Ventspils" ar 74:49 pārspēja Tartu "TU/Rock". 15 punktus uzvarētāju labā guva Kristaps Janičenoks.

Ventspilnieki sāka maču ar 10:2 izrāvienu pirmo piecu minūšu laikā, bet pirmo ceturtdaļu mājinieki noslēdza ar +11 (24:13). Nākamajās 10 minūtēs Roberta Štelmahera vadītās komandas uzbrukums nedaudz noplaka, tomēr ventspilnieki prata vēl nedaudz palielināt pārsvaru – 40:25 pēc pirmā puslaika.

Apskati foto!

 

Viesu uzbrukums neatdzīvojās arī trešajā ceturtdaļā, tomēr igauņi iemeta par vienu punktu vairāk (13:12), saglabājot intrigu šajā spēlē. Noslēdzošajās 10 minūtēs mājinieki tomēr vēl vairāk palielināja pārsvaru un noslēdza maču ar pārliecinošo +25 (74:49).

Ventspilnieki šovakar spēja neitralizēt igauņu galveno ieroci uzbrukumā - "TU/Rock" iemeta tikai četrus no 23trejačiem. Īpaši patīkams šodienas panākums ir pēc neveiksmes pagājušās sezonas FIBA Izaicinājuma kausa izcīņā, kad ventspilnieki savā laukumā piekāpās Tartu komandai ar 63:82.

Otrā spēle notiks 17. martā Tartu. Finālā iekļūs tā komanda, kas būs labākā abu spēļu summā. Finālā pretī stāsies Lietuvas klubu "Šiauliai" un "Juventus" pāra uzvarētājs.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: