Šodien pirmo spēli Baltijas Basketbola līgas pusfinālā aizvadīs BK "Ventspils”, savā laukumā uzņemot Igaunijas vicečempionus "TU/Rock". Gluži tāpat kā pārējās izslēgšanas kārtas, arī šo pārvarēs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Tas, ka ventspilniekiem visi izslēgšana spēļu dueļi jāsāk mājas tika izlemts jau, veidojot spēļu kalendāru. Vispirms jau tā notika tāpēc, ka BK "Ventspils" bija trīs izsēto komandu skaitā – kaut kā ir jāmaksā par iekļaušanu turnīrā tikai play-off stadijā. Turklāt Latvijas čempioniem arī tika trešais reitinga numurs, kas nozīmēja, ka priekšrocības nebūs arī pret kādu no izsētajām komandām, kā tas ir gadījumā "TU/Rock".

Komandu tikšanās vēsture ir gara un raiba – abām bijušas gan uzvaras, gan sāpīgi un pat pamatīgi zaudējumi. Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs komandas tikās 2011.gada martā, un toreiz divas reizes uzvarēja BK "Ventspils” – 84:77 mājās un 62:61 viesos. Šos mačus jāatceras Mārim Gulbim, bet viesu rindās arī Marekam Doroņianam un Timo Eihfusam. Krietni svaigākā atmiņā varētu būt pagājušā gada notikumi FIBA Izaicinājuma kausā. Pateicoties izrāvienam 19:2, izdevās izcīnīt minimālu uzvaru viesos 66:65, bet Ventspilī izrāvieni sanāca tikai igauņiem – zāģis 63:82... Pēc šī mača ļoti priecīgs bija "TU/Rock" galvenais treneris Gerts Kullamē, jo Ventspilī uzvarēt nebija izdevies jau ilgāku laiku. Savukārt Robertam Štelmaheram un viņa padotie šie notikumu varētu būt labs papildus stimuls BBL pusfināla cīņām, ja tāds vispār ir vajadzīgs.

Ja BK "Ventspils” nevienā no izslēgšanas spēļu kārtām nervus plosošus mirkļus nepārdzīvoja (Tamperē viss tomēr beidzās pietiekoši ātri, lai tā notiktu), Tartu spēlētāji bija pavisam tuvu tam, lai braucienam uz Ventspili sportisku iemeslu nebūtu. Ceturtdaļfinālā ar "Liepāja/Triobet” pirmajā mačā viņi savās mājās svinēja uzvaru 59:49, bet atbildes spēlē faktiski visu laiku bija iedzinējos. Pēdējā ceturtdaļā mājiniekiem bija pat +16, bet sākoties liepājnieku pēdējam uzbrukumam, viņu pārsvars bija desmit punktu. Pēc Mareka Jurevičus metiena grozs bumbu tomēr nepieņēma, visai neglītā veidā to gandrīz vai izspļaujot atpakaļ laukumā. Sekoja pagarinājums, kurā mājinieki guva tikai vienu punktu...

"TU/Rock" sastāvā spēlē divi leģionāri no Lietuvas – aizsargam Augustam Pečukevičam tā ir jau otrā sezona Tartu, bet 212 cm slaidais centrs Karolis Petrukonis Igaunijā spēlē pirmo gadu. Nozīmīgāka loma vismaz Baltijas mačos līdz šim bijusi Pečukaitim, kurš laukumā pavadot vidēji 28 minūtes mačā, guvis 9,8 punktus, atdevis 3,5 piespēles un izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas. Rezultatīvāk spēlējis tikai pieredzējušais Janars Talts (12,8), bet apmēr tik pat līdz šim guvis Tanles Soks (9,5). Noteikti acīs jāpatur arī 40 gadus vecais Valmo Krīsa, kurš līdzšinējos četros BBL mačos ar 41% precizitāti uzbrucis no tālās distances un ir arī viens no labākajiem piespēlētājiem komandā.

Tartu basketbolisti labprāt uzbrūk no tālās distances, turklāt tālmetienu realizēt var faktiski ikviens, turklāt arī ar visai labu precizitāti – mērķi sasnieguši aptuveni 37% metienu. Ventspilnieku precizitāte no tālās distances bijusi apmēram tāda pati, bet divpunktniekus līdz šim labāk metuši mūsējie (57,5 pret 49,4). "TU/Rock" spēlētāji labprāt pacīnās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, un to ventspilniekiem vajadzētu ņemt vērā, lai neļautu sāncenšiem bieži tikt pie atkārtotiem metieniem.

Šoreiz spēle Ventspilī sāksies nedaudz neierastā laikā – komandas laukumā dosies pulksten 18.30. Atbildes spēle Tartu risināsies 17. martā.

bkventspils

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: