Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņās par jaunumiem sportā, laternu svētkiem pilī, jauniešu domi un citām aktualitātēm.

 

AKTUĀLI

Lieldienu pabalstus saņems 8,2 tūkstoši

Gandrīz ceturtā daļa Ventspils iedzīvotāju var pretendēt uz pašvaldības piešķirto Lieldienu pabalstu, ko sāk izmaksāt kopš šīs nedēļas.

KULTŪRA

 

Ventspils muzejs – starp apmeklētākajiem

Ventspils muzejs un tā struktūrvienības arvien ir vieni no iecienītākajiem tūrisma apskates objektiem ne tikai ventspilnieku, bet arī pilsētas viesu vidū. Katru gadu daudzveidīgais piedāvājums nodrošina muzeja apmeklētāju skaita pieaugumu.

Laternu svētki kopā ar princesēm un pirātiem

Jau rīt no plkst. 12 līdz 15 Livonijas ordeņa pilī notiks Princešu un pirātu diena, kurā šogad apmeklētāji iepazīs eksotisko Ķīnu, tās kultūru un tradīcijas. Par pasākumu stāsta Ventspils muzeja Projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite.

 

SPORTS

Iepazīsties – pilsētas basketbols!

Jau šo sestdien kļūs zināmi Ventspils basketbola čempionāta medaļu ieguvēji, tāpēc steidzam iepazīstināt ar vēl vienu šīs sezonas dalībnieku – komandu Bērzi Plus.

Pusfināls iekarots ar raksturu

Lieliski aizvadot otro puslaiku, arī BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē uzvaru izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, ar 78:59 pieveicot Pyrinto un iekļūstot pusfinālā, kurā stāsies pretī komandai Tartu/Rock.

Ceļamaize ziemas olimpiešiem

Šīs nedēļas nogalē notiks Latvijas III Ziemas olimpiāde, kurā startēs arī Ventspils sportisti. Pirms došanās uz sacensībām viņiem veiksmi vēlēja pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

INTERVIJA

Top atspēriena punkts jaunām iespējām

«Es ilgi domāju, kāpēc neviens neko nedara, līdz sapratu, ka esmu viens no viņiem,» šāds teiciens izcelts uz sienas Jaunrades nama telpā, kurā sarunājamies ar jauniešu jomas aktīvistiem – biedrības Ventspils Jauniešu dome valdes locekli EMĪLU ANŠKENU (24) un Ventspils Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālistu KRISTIANU JACEVIČU (32). Padarīt jauniešus arvien aktīvākus – tāds ir viņu mērķis. Emīls un Kristians ar aizrautību stāsta gan par savu līdzšinējo pieredzi darbā ar jauniešiem, gan par topošo Jauniešu māju un cer, ka tā kļūs par daudzu Ventspils jauniešu atspēriena punktu.

VIEDOKLIS

Gundega Mertena

laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore

Skaista ideja

Spicās, zelta, svārkveidīgās, pildītās, neparastās, zaļziedu, baltās, ķeizariskās, divplankumu, raibās.

CEĻOJUMS

Brauciens uz Dubaiju: septiņas dienas nākotnē

 

Dubaija ir lielākā pilsēta Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kas atrodas tāda paša nosaukuma emirātā Arābijas pussalā Persijas līča dienvidos. Pilsēta ar fantastiskiem sasniegumiem, ārkārtīgi bagātiem cilvēkiem un zīmīgām pasaules ievērojamākajām apskates vietām katru gadu pulcē tūristu miljonus. Brauciena mērķis bija apciemot ventspilnieku, kurš tagad dzīvo Dubaijā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: