Ceļgala savainojumā iedzīvojies Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" amerikāņu uzbrucējs Trojs Bārnīss, kurš nevarēs spēlēt vēl aptuveni mēnesi, aģentūrai LETA apliecināja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Bārnīss, kā arī "Ventspils" komandas kapteinis Akselis Vairogs pagājušajā nedēļā nepiedalījās Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pret Somijas klubu Tamperes "Pyrinto", ko Kurzemes komanda savā laukumā pieveica ar 70:64.

"Bārnīsa savainojums ir nopietnāks, jo viņam pagājušajā nedēļā tika veikta meniska operācija, kas nozīmē, ka viņš nevarēs spēlēt četras līdz sešas nedēļas. Līdz ar to tad BBL sezona viņam ir tikpat kā beigusies. Tomēr ierindā viņš varētu būt uz noslēdzošajām "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta cīņām, kas norisināsies aprīļa sākumā," pavēstīja Pleinics. "Tikmēr Vairogam pagājušajā nedēļā bija paaugstināta ķermeņa temperatūra, bet atveseļojies viņš nav vēl joprojām. Tāpēc grūti spriest, kad viņš atkal varētu spēlēt."

Šosezon 26 gadus vecais Bārnīss piedalījies 14 LBL spēlēs, kuru laikā caurmērā izcēlies ar 13,0 gūtiem punktiem un 4,1 atlēkušo bumbu. Savukārt BBL turnīrā amerikānis divu maču laikā vidēji iemetis 8,0 punktus un izcīnījies 1,5 atlēkušās bumbas. Sezonas pirmo daļu "Ventspils" klubs spēlēja arī Eiropas kausa izcīņā, bet Bārnīss desmit cīņu laikā vidēji iemeta 7,1 punktu un izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas.

Kā pavēstīja Pleinics, tikmēr komandā veiksmīgi iejuties grieķu saspēles vadītājs Niks Giks.

"Viņš spēlē adekvāti tam, ko no viņa sagaidām - veido saspēli un dala piespēles. Tagad tikai viņam jāmēģina kļūt par vienu no komandas līderiem," uzsvēra Pleinics.

Giks LBL turnīrā šosezon piecās spēlēs caurmērā katrā no tām gūst 7,0 punktus un veic 3,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt trīs BBL maču laikā viņa rēķinā vidēji iemesti 9,7 punkti un veiktas 8,7 rezultatīvas piespēles.

"Ventspils" klubs BBL ceturtdaļfināla atbildes spēli Tamperē aizvadīs trešdien, bet uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs pusfinālā. Savukārt LBL kopvērtējumā pašreizējie čempioni ar 12 uzvarām 14 spēlēs ir līderi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: