Valsts čempioni "Ventspils" šodien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē uzņem "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu. Cīņa sāksies plkst. 19.

Pēc ļoti veiksmīgā sezonas ievada jūrmalnieki pēdējos četros mačos cietuši trīs neveiksmes, bet kopvērtējumā joprojām ieņem ļoti stabilu ceturto vietu.

Tikmēr "Ventspils" otrdien ļoti pārliecinoši pārvarēja Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālu, bet LBL ietvaros joprojām šosezon cietusi vien vienu neveiksmi.

Abu komandu pirmā apļa mačā "Ventspils" izcīnīja panākumu ar 83:66.

"Aldaris" LBL turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir 11 uzvaras 12 spēlēs, bet tai ar 17 panākumiem 21 mačā seko "Liepāja"/"Triobet". "VEF Rīga" ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs ir trešajā vietā, "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 14 uzvarām 20 cīņās seko ceturtajā pozīcijā, bet "Barons"/LDz un "Jēkabpils" basketbolistiem 22 cīņās ir pa 11 panākumiem.

"Jelgava" ar deviņām uzvarām 22 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Tai ar septiņiem panākumiem 21 spēlē seko "Valmiera", bet "Latvijas Universitātes" (LU) un "Saldus" kontā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā"VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: