Šodien, 6. februārī ar atklāšanas ceremoniju Ērgļos tiks atklāta Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde, kura norisināsies līdz 7. februārim. Ziemas Olimpiādē ir pieteikti 1088 dalībnieki 104 skolu komandās no 38 pašvaldībām, kuru vidū ir arī 12 ventspilnieki no četrām skolām.

Olimpiāde ir katra sportista mērķis, un iespēja tajā piedalīties ir balva sportistam par ieguldīto darbu.

Novēlam, lai visiem dalībniekiem izdodas nostartēt savu visaugstāko spēju līmenī un par sasniegto ir gandarījums pašiem, sporta skolotājiem, tuviniekiem un visiem līdzjutējiem.

Lai katrā startā ir cīņas spars, neatlaidība un vēlme būt starp labākajiem!

Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde Ērgļos notiks jau 20. reizi sešos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā. Savukārt labākie kamaniņu braucēji nedēļu vēlāk, 12. – 14.februārī, tiks noskaidroti Siguldā.

Vislielākais dalībnieku skaits pēdējos gados ir distanču slēpošanā. Šoreiz ir pieteikušies vairāk nekā 300 jauniešu. Ērgļos startēs arī ievērojams jauno kalnu slēpotāju un slidotāju, bet Olimpiādes hokeja turnīram ir pieteiktas 16 hokeja komandas.

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā jaunā paaudze var izbaudīt Olimpisko gaisotni un nostiprināt Olimpiskos ideālus. Tās mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes Olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā.

Olimpiādē no Ventspils startēs:

Ventspils 1.ģimnāzija

Kārlis Krūzbergs, slidošana;
Vincents Vilks, slidošana;
 

Ventspils 2.vidusskola

Anna Jansone, slidošana;
Ksenija Babaiceva, slidošana;
 

Ventspils 1.pamatskola

Artūrs Pīlāgs, slidošana;
Nora Lodziņa, slidošana
 

Ventspils 4.vidusskola

Roberts Krūzbergs, slidošana;
Emīlija Gūtmane, slidošana;
Mārcis Ziemanis, slidošana;
Helēna Džeina Leinberga, slidošana;
Kaspars Kukainis, kalnu slēpošana;
Kārlis Kukainis, kalnu slēpošana.
 
ventspils.lv
Foto: Sporta pārvaldes arhīvs
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: