Graujošu uzvaru "SMScredit.lv" Ziemas kausa turnīra futbolā spēlē otrdien izcīnīja Latvijas čempioni "Ventspils", kas ar 5:1 (2:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Spēles rezultātu 23.minūtē ar skaistu soda sitienu izdevās atklāta Alanam Siņeļņikovam, bet pāris minūtes vēlāk 2:0 panāca Ģirts Karlsons. Uzreiz pēc puslaika pārtraukuma izcēlās arī Jurijs Žigajevs, bet 56. minūtē 4:0 panāca gados jaunais Anastasijs Mordatenko. Vienus vārtus "Metta"/LU komandai 60.minūtē atguva Artjoms Loginovs, bet pašā cīņas izskaņā gala rezultātu panāca albānis Nduje Mujeci.

"Ventspils" komandai šis bija otrais panākums divās turnīra spēlēs, bet "Metta"/LU tajā aizvadīja savu pirmo maču.

A grupā "Ventspils" ir līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs, ar trim punktiem vienā mačā seko "Skonto", bet "Metta"/LU un "Daugavpils" kontā attiecīgi vienā un divās cīņās punktu nav.

Pēc apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: