Stiprais vējš Kurzemes ostām nekādu kaitējumu vai bojājumus nav nodarījis, tomēr vētras dēļ vairākās ostās kuģu kustība pagaidām nenotiek.

Kā pastāstīja Ventspils ostā, situācija ir stabila un nekādu sarežģījumu nav, tomēr spēcīgā vēja dēļ osta nestrādā. Pašlaik vēja ātrums Ventspils ostā esot 16-18 metri sekundē (m/s) un tiek gaidīts, kad vēja ātrums būs 6-11 m/s. Ventspils osta plāno, ka tā darbību varētu atsākt, tuvojoties vakaram.

Rojas ostā nekādu satricinājumu nav bijis, tikai ūdens līmenis cēlies par 1,1 metru, pastāstīja ostas kapteinis Gunārs Reinholds. Rojā nekā bīstama nav - vējš ir no krasta un viļņu nav, piebilda Reinholds. Osta strādā, tomēr kuģi šajā mirklī nekursē. Reinholds prognozē, ka kuģu kustība varētu atsākties rīt vai parīt.

Savukārt Mērsragā osta strādā un vējš tur esot labvēlīgs - ap 20 m/s. Kā norādīja Mērsraga ostas kapteinis Aivars Ušackis, šobrīd viņš neatrodas ostā, tāpēc sīkāk par kuģu kustību nevar atbildēt, tomēr kuģu kustība ostā nenotiek vis katru dienu.

Kā ziņots, šodien Latvijā pūtīs stiprs vējš. Kurzemē vētra sākās jau vakar vakarā, un šorīt Liepājas ostā vēja ātrums brāzmās sasniedza 31 metru sekundē (m/s), liecina LVĢMC informācija.

Šodien pūtīs mērens līdz stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs ātrumu 17-22 m/s, jūras piekrastē - 22-27 m/s.

Vējš pierims pēcpusdienā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: