Sporta skolas “Spars” vingrotāji piedalījās sacensībās Zabže (Polijā) un Rīgā.

No 4. līdz 8. decembrim Polijas pilsētā Zabže norisinājās starptautiskais vingrošanas turnīrs “Barborka Cup – 2014”. Sacensībās piedalījās juniori, un Ventspili pārstāvēja 2015. gada Eiropas Jaunatnes Olimpiādes reālākie kandidāti: Rihards Trams un Marija Ribaļčenko, kā arī š.g. Eiropas junioru čempionāta dalībniece Aleksandra Kurčenko.

Junioru konkurencē kopā ar Rihardu sacentās Īrijas un Polijas vienaudži un spraigā cīņā Rihardam izdevās ieņemt 2. vietu starp diviem poļu labākajiem puišiem. Juniores Marija un Aleksandra, sacenšoties ar izlašu dalībniecēm no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas (Kaļiņingrada) un Polijas, 24 vingrotāju vidū daudzcīņā ieņēma 7. un 8. vietu.

Otrajā sacensību dienā notika interesantas mix cīņas, kad pēc pirmās dienas rezultātiem izlozēja 10 pārus (juniore un juniors). Pēc pirmā rīka atkrita uzreiz divi vājākie pāri, tai skaitā arī Aleksandra, jo viņas pārinieks nokrita atbalsta lēcienā. Otrajā kārtā izkrita arī Rihards, pieļaujot rupjas kļūdas vingrojumā uz zirga ar rokturiem.

Pusfinālā pietrūka meistarības arī Marijai ar junioru no Polijas, līdz ar to prēmijas saņēma spēcīgākie pāri no Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas duetiem. Kopumā turnīrs bija ļoti interesants, un tādi pieredzes braucieni ir sevišķi vērtīgi.

6. decembrī Liepājā 14. reizi notika tradicionālais „Rences kausa” izcīņas turnīrs, kurā piedalījās sporta skolu audzēkņi no Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas. 4. sporta klasē kausu par 3. vietu ieguva Sabīne Anna Cinovska, bet juniorēm 4. un 5. vietu daudzcīņā - Katrīna Ignace un Aleksa Blanka.

29. novembrī Rīgā notika Vingrošanas Olimpiskā centra un sporta skolas „Rīdzene” atklātās meistarsacīkstes vingrošanā. Labākos rezultātus parādīja: 1. sporta klasē - Jānis Stalidzāns (8. vieta), 2. sporta klasē - Alekss Soopargs (2. vieta), Krišs Lasmanis (4. vieta), Matīss Cīrulis (5. vieta), Edvards Dundurs (6. vieta), 3. sporta klasē - Bruno Bartkevičs (4. vieta), Dmitrijs Semjonovs (7. vieta), Pre-juniori - Edgars Ekšteins (2. vieta), Juniori - Rihards Trams (1. vieta), Lorents Vilkrists (3. vieta), Juniores - Aleksa Blanka (3. vieta) un Sporta meistares - Sabīne Kornijanova (4. vieta).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: