Jau ceturtās ceturtdaļas sākumā palikuši bez sava līdera Maira Četmena, BK "Ventspils" basketbolisti Eirokasa izbraukuma mačā Izmirā tomēr prata sarūpēt intriģējošu spēles galotni cīņā ar "Karsiyaka" komandu, tomēr tās galotnē atzina sāncenšu pārākumu 71:67.

Ventspilniekiem atlikušajās trīs spēlēs noderētu divas uzvaras, lai cerētu uz kvalificēšanos nākamajai kārtai, kas nozīmēja, ka viena uzvara jāņem izbraukumā – Izmirā vai pēc nedēļas Salonikos. Savukārt "Karsiyaka”, lai oficiāli nodrošinātu spēlēšanu 32 labāko komandu skaita, vajadzīga viena uzvara. Pēc nesekmīgās debijas, kas beidzās ar traumu, uz Turciju nedevās ventspilnieku jaunpienācējs Kristaps Janičenoks. Savukārt pirms dažām dienām vairāki Izmiras kluba spēlētāji pārdzīvoja ar saindēšanos saistītas problēmas, bet komandas vadība pirms mača apgalvoja, ka ar viņiem viss ir kārtībā.

Rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja mājinieku štata snaiperis Džons Dīblers, bet viesi atbildēja ar diviem Maira Četmena metieniem, turklāt otrajā gadījumā ar pārķertu bumbu izkārtojot pats sev ātro uzbrukumu. Diemžēl kopumā labo mača sākumu izbojāja pašu kļūdas, kas ceturtdaļas vidū mājiniekiem ļāva tikt jau četru punktu vadībā un lika BK "Ventspils” pieprasīt pārtraukumu.

Diemžēl efekts šai apspriedei bija ļoti īss, un drīz vien mājinieki veica savu pirmo izrāvienu. Septiņu punktus pēc kārtas sameta Dīblers, divus pievienoja Kenijs Geibriels, un nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām mājiniekiem jau bija pluss 10 - 20:10. Atlikušajā laikā ventspilnieki prata par punktu pietuvoties, bet līdz mača glābšanai vēl bija tālu.

Otrā ceturtdaļa sākās ar līdzīgu cīņu, abām komandām cītīgi strādājot uzbrukumā, bet viesiem vajadzēja meklēt iespējas pietuvoties. Iespējas it kā bija, taču labai spēlei pie sava groza reti sekoja tādas pašas darbības uzbrukumā. Pirmie atkal izšāva viesi, kuri līdz otrās ceturtdaļas vidum jau bija guvuši 31 punktu un panākuši 14 punktu pārsvaru.

Spēles iniciatīvu izdevās pārtvert brīdī, kad uz soliņa bija eksplozīvais mājinieku saspēles vadītājs Bobijs Diksons. Vispirms veiksmīgs uzbrukumā bija Žanis Peiners, komandas biedra veiksmi pārņēma Dāvis Lejasmeiers, bet ar triecienu no augšas turpināja Džerajs Grants, samazinot punktu deficītu uz pusi – 34:27.

Peiners pirmajā puslaikā vēl paguva pārķert bumbu un ietriekt no augšas, taču ceturtdaļa beidzās ar Četmena... tehnisko piezīmi. Diksons realizēja soda metienu, bet Dīblera raidījums līdz ar puslaika beigu signālu mērķi nesasniedza. Tablo vēstīja 38:32 mājinieku labā – vājuma brīdis bija pārvarēts, bet tādu pieļaut otrajā puslaikā vairs nedrīkstēja.

Otrā puslaika sākumā abas komandas visai raiti krāja punktus, taču ceturtdaļas vidū izrāviens atkal padevās "Karsiyaka”. Pēc iespaidīga Geibriela danka mājinieki atjauno desmit punktu pārsvaru 52:42, bet īstajā brīdī nāca ventspilnieku minūtes pārtraukums. Pēc tā sekoja divi Vairoga tālmetieni, pāris labas epizodes aizsardzībā, un ventspilnieki bija atpakaļ cīņā par uzvaru. Puslaika izkaņā izdevās paveikt vēl vairāk – Četmens realizēja tālmetienu, Trojs Bārniss pēdējā sekundē realizēja tālu divu punktu vērtu metienu un mājinieku pārsvars bija sadeldēts līdz vienam punktam 53:54.

Diemžēl izšķirošās ceturtdaļas sākumā grožus savās rokās ņēma mača tiesneši, vispirms nevainīgā epizodē saskatot nesportisku piezīmi Grantam, bet pēc tam atrodot iespēju iedot otro tehnisko Četmenam... Tas nozīmēja, ka mača izšķirošās minūtes ventiņiem nāksies aizvadīt bez sava līdera. Uz brīdi apjukuši, BK "Ventspils” spēlētāji tomēr prata mobilizēties un sarūpēt šajā mačā intrigu. Pusotru minūti līdz mača beigām komandas šķīra tikai punkts, taču salauzt šo maču līdz galam tā arī neizdevās.

Pašu kļūdas un veiksmes trūkums tā īsti pacīnīties par uzvaru tomēr liedza. Iespējams, pietrūka tieši Četmana nosvērtības un modrās acs. Tomēr arī zaudējums 67:71 vēl nepārvelk svītru BK "Ventspils" izredzēm iekļūt četriniekā. "Budocnost " šodien savā laukumā gan ar 100:85 pieveica "Stelmet", tā šobrīd nostiprinoties ceturtajā vietā, taču, uzvarot abās atlikušajās spēlēs, kurzemnieki viņus vēl var apsteigt.

Nākamajā trešdienā ventspilniekiem jādodas uz Saloniekiem un jātiekas ar PAOK komandu, kuras rēķinā arī pēc šīs kārtas ir četras uzvaras. Grieķi savā laukumā ar 54:68 piekāpās grupas līderiem "Lokomotiv". Teorētiski regulārās sezonas noslēgumā trim komandām var būt pa trim vai četrām uzvarām, un abās šajās shēmās iederas arī BK "Ventspils”, tā kā atmest ar rokām cerībām vēl pavisam nav vajadzīgs.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: