Trešo uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas čempionātā izcīnījuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 91:68 pieveica pagājušās sezonas bronzas komandu BK "Jēkabpils".

18 punktus savas bijušās komandas grozā sameta rezultatīvākais ventspilnieks Trojs Bārniss, bet pie punktiem tika visi šim mačam pieteiktie mājinieki.

Pirms spēles Ventspilī ar nelielu, bet gaumīgu ceremoniju tika atklāta rekonstruētā basketbola halle – dziesmas, dejas, lidojošas karsējmeitenes un čempionu karoga pacelšana.

Jēkabpilieši bija ieradušies viena astoņu spēlētāju sastāva, turklāt viens no tiem bija no ventspilniekiem palienētais Edgars Štelmahers. BK "Ventspils" varēja spēlēt labākajā sastāvā, taču tas vēl nenozīmēja, ka uzvara nāks viegli. Pirmās desmit minūtes aizritēja līdzīgā cīņa un noslēdzās ar nelielu mājinieku pārsvaru 20:16.

Toties otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki veica izšķirošo izrāvienu, septiņu minūšu laikā sāncenšiem ļaujot gūt tikai vienu punktu, kamēr paši sameta 20. Puslaika izskaņa gan bija līdzīgāka, bet noslēdza to ventspilnieki ar 16 punktu pārsvaru – 44:28.

Otrajā puslaikā lielu rezultāta svārstību nebija, un BK "Ventspils" droši nosargāja uzvaru. Trešā panākuma punkts sanāca sevišķi iespaidīgs – Žanis Peiners pārķēra bumbu, bet pēc ātrā uzbrukum iespaidīgi trieca no augšās, panākot 91:68. Pie punktiem šajā mačā tika visi 12 pieteiktie spēlētāji, bet rezultatīvākais ar 18 bija Trojs Bārniss, 14 sameta Artis Ate, bet 12 – Mārtiņš Meiers.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: