10. oktobrī Ventspils novada Popē norisinājās biedrības SK Krauķi kausa izcīņa autokrosā, kā arī SK Krauķi vasaras sezonas 8. posms, kurā piedalījās 35 autosportisti no Latvijas.

Lielākais dalībnieku skaits – 33 dalībnieki – cīnījās priekšpiedziņas brīvajā klasē, bet divi dalībnieki sacentās bērnu (no 5-9 gadi) Betta bagiju klasē. Skatītāju un fanu iesildīšanai pirms iebraucieniem savu braukšanas prasmi demonstrēja Valters Zīverts ar B 600 klases bagiju. Sacensību mērķis bija apvienot braucējus no amatieru autokrosa saimes un LČ braucējus, lai amatieri varētu saprast kāda ir bijusi viņu izaugsme šī gada laikā un kas vēl ir braukšanas meistarībā un tehnikas sagatavošanas ziņā jāpieliek, lai varētu līdzvērtīgi cīnīties.


Dalībnieki tika sadalīti četrās grupās. Jau pirmajos iebraucienos laika kontroles rezultāti bija ļoti labi Raimondam Mūrniekam(Pope), Edijam Ošam (Kuldīga), Zigmundam Vānem (Piltene), Andim Skolmeisteram (Pope). Arī pārējie braucēji nekur tālu sarakstā nebija jāmeklē. Tas liecināja, ka sacensību diena solījās būt ļoti spraiga.


Neveiksme jau paša pirmā brauciena startā Normundam Krūzem (Seat Ibiza N4 Ventspils). Tehniska problēma un sacensību turpināt nebija iespējams. Sacensību gaitā tehniskas problēmas un tālākā cīņa izpalika vēl nelielai daļai sportistu – Armandam Baumanim no Laidiem, Sandim Indriksonam no Ventspils un Mārim Zēbergam no Kuldīgas. Neveiksme un iespaidīgi kūleņi leģendārajā Popes autotrases tramplīnā Ojāram Troikam no Embūtes, kā rezultātā pilnīgi iznīcināts sporta auto.


Pārējie dalībnieki turpināja cīnīties līdz galam. Soli pa solim un dienas labākie rezultāti, kuri automātiski iekļva finālā bija: Edijs Ošs (N 20); Raimonds Mūrnieks (N 9); Andis Skolmeistars (N14); Zigmunds Vāne (N 21); Nauris Reinfelds (N 101); Oskars Troika (N 3); Arnis Dreimanis (N 15); Uģis Roberts (N 106); Monta Beierbaha (N 13); Raivo Dundurs (N111).


B finālā par pirmām divām vietām cīņā uz starta līnijas stājās Edgars Grieze, Raivis Grigarovičs, Dāvis Freimuts, Gints Bārzdainis, Mareks Kārkliņs, Gatis Lagzdiņš, Dace Rozenštama, Endijs Cinciuss, Aivars Galbāliņš un Gvido Olencēvičs. B finālā uzvarēja un tika finālā Edgars Grieze un Raivis Grigarovičs.


Dienas kulminācija un A fināls priekšpiedziņas brīvajā klasē. Vietas uz goda pjedestāla un šampanieša lietu baudīja 1. vietas ieguvējs Edijs Ošs, 2. vieta - Andim Skolmeistaram; 3. vieta - Raimondam Mūrniekam, 4. vieta - Zigmundam Vānem, bet 5. vieta - Uģim Robertam.


Pirmā vieta Betta bagiju klasē Linardam Jansonam no Ventspils, bet 2. vieta Arvim Pļaviņam no Zeltenes.


Par dalību sacensībās tika sveikta Dace Rozenštama (Sēlija). Autošova balvas Ojāram Troikam (Embūte), Naurim Reinfeldam (Vārve) un Jānim Balodim (Lielvārde).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: